Inkoolaisen Leena Airaksisen, 83, työpäivät tuppaavat venähtämään 12-tuntisiksi. Työpaikkana on oma koti, jonka makuuhuoneissa nukkuvat aina  uudet ihmiset. Yksinäisyys tai kivut eivät majatalon pyörittäjää vaivaa.

Lauantaiaamu on alkanut aikaisin.

Leena Airaksinen, 83, on herännyt ennen viittä ja tehnyt ensimmäiset jumppaliikkeet jo sängyssä.

Heti viiden jälkeen Leena on noussut ja aloittaa varsinaisen jumpan sängyn vieressä makuuhuoneen lattialla. Apuvälineinä hän käyttää keppiä, pilatesrullaa ja kuminauhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jumppatuokion loppuhuipentumana on aina nikamia venyttelevä riippuminen oven karmeihin asennetussa tangossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aamu alkaa aina pitkällä jumpalla.

Leenan jumppa kestää puolesta tunnista tuntiin. Tänään on takana lyhyempi versio, sillä talo on täynnä väkeä. Kaikissa yhdeksässä vierassängyssä on nukkuja ja heille kaikille on pitänyt valmistaa aamiainen.

Leena Airaksinen jumppaa joka aamu. Pilatesrulla tuo helpotusta kipuilevalle selälle.
Leena Airaksinen jumppaa joka aamu. Pilatesrulla tuo helpotusta kipuilevalle selälle.

– Minulla on tällaiseen pieneen vihkoon merkittynä, kuka haluaa mitäkin aamiaiseksi.

Tänä aamuna erityisen tarkka ulkomaalaismies on pitänyt Leenalle esitelmän kananmunan keittämisestä. Mies on golfannut lähistöllä jo useamman päivän ja ollut muuten tyytyväinen majapaikkaansa, mutta munissa on toivomisen varaa.

Pienessä vihossa ovat asiakkaiden aamiaistoiveet.

Tänään hän tuli jo aamusta Leenan mukana keittiöön ja esitti, että Leena pitelisi kananmunaa sormiensa välissä kiehuvassa vedessä, ettei muna pääsisi rikkoutumaan.

– Sormethan siinä palaisivat! Vähän alkoi naurattaa, mutta kun hän on golfari niin kuin minäkin, annan anteeksi, Leena nauraa.

Idea sanomalehdestä

Leena istuu puisen pöytänsä ääressä ja tarjoilee paistamaansa raparperipiirakkaa. Aurinko juovittaa pöydän raidalliseksi ja talossa on hiljaista. Kaikki vieraat ovat omilla teillään ja on hetki aikaa levähtää.

Saman pöydän ääressä Leena muutama vuosi sitten luki Helsingin Sanomista juttua, jossa kerrottiin, kuinka Airbnb-vuokrauspalvelun kautta voi verkossa vuokrata omaa kotiaan matkailijoille.

– Minulla on iso omakotitalo ja paljon aikaa. Aloin miettiä, että miksei, saisin tekemistä.

Artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan ET-lehden numerosta 19/2019.

Vierailija

Kyllä tähän täytyy vastata, että on toimelias ihminen. Ei tarvitse voivottaa kivistystä siellä eikä täällä. Koko ajan hyötyliikunta ja aamuvoimistelu, näin sitä pitää.

Kenestä olisi samaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla