Kun aikuiset riitaantuvat, kärsijöiksi joutuvat usein lapset. Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

"Mieheni entinen puoliso on pidetty ja mukava nainen. Monen mielestä nainen on erinomainen vanhempi lapsillensa, vaikka kertoo isä on "hylänneen" lapset, olevan "hulttio ja ahne" ja omille lapsilleen vieläpä "huonoa seuraa."

Äiti on tehnyt määrätietoista myyräntyötään vuosien ajan, jotta mieheni ei tapaisi omia lapsiaan. Hän on myrkyttänyt ympäristönsä ja lastensa mielet vääristellyillä  tarinoilla heidän isästään. Hän on vieraannuttaja, joka ei keinoja kaihda. Kun isä joutuu poistolistalle lasten elämästä, usein samaan lokeroon kuuluu koko suku. Näin myös meillä.

Lasten arjesta on poistettu kaikki "vanhasta elämästä" muistuttava.  Lapsilla on uudet harrastukset ja koulu on vaihdettu. Äiti asuu miehen kanssa, jota lasten on määrä kutsua "iskäksi." Ja tämän miehen vanhempia "isovanhemmiksi".

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lapset viihtyvät heidän luonaan usein viikonloppuja ja he ovat ilmeisen tärkeitä ihmisiä lasten elämässä. Hyvä niin, lapsellle ei voi olla liikaa hänestä välittäviä aikuisia. Mutta he eivät varmastikaan tiedä, että näillä lapsilla on oma isä, joka  kaipaa lapsiaan valtavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä lapsenlapsikseen ottaneet "isovanhemmat" eivät tiedä sitä manipuloinnin määrää, jolla lasten äiti pitää lapset erossa omasta, isän puolen, suvustaan.

Lasten äiti painosti miestäni tämän isän hautajaisaamuna tekstiviestein. Äiti vaati, että lasten on päästävä lähtemään hautaisista harrastuksiinsa, ja pyysi isää kuljettamaan lapset.

Painostus jatkui muistotilaisuudessa, jossa lasten puhelimet soivat ja piippasivat. Lapset kärttivät isältään, milloin saavat lähteä bussille. Isällä ei ollut voimia taistella asiasta, ja olla se "ikävä isä", joka ei päästä lapsia. Lapsethan eivät iästään johtuen ymmärtäneet laisinkaan missä tässä mentiin. Tämä on vain yksi esimerkki siitä henkisestä väkivallasta, jota vieraannuttava huoltokiusaaja voi harjoittaa.

Isän vieraannuuttaminen omista lapsistaan alkoi, kun aloimme odottaa yhteistä lastamme. Tämän kuultuaan miehen entinen puoliso aloitti vuosikausien kiusaamisen ja mustamaalauksen.

Tiedän, että on olemassa muitakin perheitä ja sukuja, jotka joutuvat elämään jatkuvan kiusaamisen uhreina. Joissa isovanhemmat eivät saa tavata lapsenlapsiaan tai lapset puhuvat pahaa toisesta vanhemmasta. On lapsia, jotka joutuvat elämään tällaisen vieraannuttajan luomassa valheellisessa kuplassa.

Olen seurannut mieheni tuskaa. Enkä halua sellaista tunnetta kenellekään."

Nimimerkki: Sallitaan rakkaus

Julkaisemme mielipidekirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä

Oletko kokenut vastaavaa? Osallistu keskusteluun! Kommentointikentän löydät artikkelin alta.

Minulla on vastaavia kokemuksia lasten isovanhemman hautajaisista. Hautajaisten aikana lasten äiti ajeli lähistöllä valmiina ottamaan lapset kyytiin. Lapset eivät saaneet jäädä isovanhempansa muistotilaisuuteen. Lapset eivät voineet nähdä isovanhempiaan kuin ainoastaan huoltajuusoikeudenkäyntien alla. Nyt isovanhemmat ovat kuolleet, eikä lapsilla ole enää mahdollisuutta olla heidän kanssaan. Eikä minunkaan - vieraannuttamisen takia. Äiti pelkää, että kertoisin lapsille äitinsä toiminnasta, joten äiti huolehtii, että lapsilla ja minulla ei ole välejä. (En kertoisi; tahtoisin vain olla heidän kanssaan.)

Lapseni ja minä olemme kokeneet vieraannuttamisen. Kahden lapseni ensimmäinen sana oli "isä"; silti he eivät ole enää olleet vuosiin yhteydessä minuun. Kaipaan heitä suuresti. Myöskään vanhempani eivät voineet tavata lapsenlapsiaan. Välitön konkreettinen seuraus vieraannuttamisesta on, että lapsellani on suuria vaikeuksia suoriutua lukiosta. Ihme on, jos lapsillani ei ole edessä vielä suurempia ongelmia ihmissuhdeasioissa yms:issa, koska ovat äidiltään oppineet niin poikkeavat käyttäytymismallit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla