Kuvat
Jaakko Lukumaa / Sanoma-arkisto

Marion Munck (o.s. Rung) lähti edustamaan Suomea euroviisuihin 16-vuotiaihin. Sarjassa tunnetut suomalaiset muistelevat nuoruuttaan.

Menin kansakoulun jälkeen 15-vuotiaana kampaaja-oppilaaksi helsinkiläiseen parturi-kampaamoon. Sen omistaja päästi minut miltei heti tositoimiin leikkaamaan hiuksia ja tekemään rouville permanentteja. Viihdyin työssäni valtavan hyvin ja olin onnellinen, koska en joutunut vain luuttuamaan lattioita.

Olin myös aloitellut varovaisesti uraa laulajana. Vanhempani kannustivat minua. Äitini Rosa Rung eli taiteilijanimeltään Rosie Andrew oli luonut uraa alalla aiemmin. Hän huomasi, että minulla oli lahja. Äiti oli mentorini ja treenasi kanssani kotimme keittiössä. Taustamusiikin hän laittoi soimaan kelanauhurista.

Äidiltä saamani tärkein oppi oli se, että aina pitää olla rehellinen ja nöyrä.

Yhtäkkiä minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Luxembourgiin vuonna 1962. Olin silloin 16-vuotias. Tipitiistä tuli Suomessa hitti, ja urani lähti nousuun. Keikkoja ja levytyksiä sateli. Esiintymiset päättyivät myöhään illalla, ja kampaamoon piti heräillä jo aamuseitsemältä. Se oli liian rankkaa, ja päätin keskittyä laulamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Äidiltä saamani tärkein oppi oli se, että aina pitää olla rehellinen ja nöyrä. Mikään ei tule ilmaiseksi, ja rahan eteen on tehtävä työtä. Olenkin aina ollut työmyyrä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajattelin urani alkuvaiheessa, että palaisin tarvittaessa takaisin kampaamoon, jos en pystyisi elättämään itseäni laulajana. Toisin kuitenkin kävi, ja jäin sille tielleni. Ensi vuonna vietän 60-vuotistaiteilijajuhlaa. Se tuntuu upealta saavutukselta.

Juttu on julkaistu ET-lehdessä 17/20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla