Markku Pietikäinen hankki kesällä ex-vaimonsa kanssa ja tämän uuden miehen kanssa kanoja. Miehet rakensivat niille aitauksen yhdessä.
Markku Pietikäinen hankki kesällä ex-vaimonsa kanssa ja tämän uuden miehen kanssa kanoja. Miehet rakensivat niille aitauksen yhdessä.

Vuonna 2016 Markku Pietikäinen sai kaksi puhelua. Ensin soitti tytär ja sitten ex-vaimon uusi mies. He ehdottivat Markulle asumisjärjestelyä, josta tämä ei halunnut kieltäytyä.

Markku Pietikäinen, 57, Sastamala

”Erosimme vaimoni kanssa vuonna 2014. Ennen eroamme olin ollut kolme vuotta sairauskierteessä. Ensin minulla oli tuntemattoman viruksen aiheuttama aivotulehdus, jonka vuoksi olin pari viikkoa koomassa. Sitten sain rajun keuhkokuumeen ja lopulta vielä vakavan suolihalvauksen. Tervehtymiseni jälkeen totesimme vaimoni kanssa, että emme jatka yhdessä. Liittomme oli ollut käytännössä ohi jo ennen sairastumistani. Erosimme ystävinä.

Kun vaimoni kertoi rakastuneensa, olin onnellinen hänen puolestaan.

Erottuamme soittelimme ja viestittelimme toisillemme viikoittain. Kun vaimoni kertoi rakastuneensa uudelleen, olin onnellinen hänen puolestaan.

Meillä on kaksi lasta, ja eromme jälkeen etenkin tyttäreni oli huolissaan minusta. Vuonna 2016 sain kaksi puhelua: ensin soitti tyttäreni ja sitten vaimoni uusi mies. He ehdottivat, että muuttaisin ex-vaimoni uuden miehen tilalle ja asuisin yhdessä pariskunnan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jaamme keittiö- ja suihkutilat.

Näin tapahtui. Minulla on nyt koti punaisen aittarakennuksen yläkerrassa, ja alakerrassa asuvat entinen vaimoni ja hänen uusi miehensä. Jaamme keittiö- ja suihkutilat. Päärakennuksen olemme vuokranneet pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meistä tuli vaimoni uuden miehen kanssa aika nopeasti hyvät ystävät. Hän on rauhallinen ja hiljainen hämäläinen, ja juttelemme usein syvällisistäkin aiheista. Koska muistini on kärsinyt siitä ajasta kun olin koomassa, hän ryhtyi huolehtimaan, että otan lääkkeeni ajallaan.

Alkuun olin kuitenkin yksinäinen. Tila on syrjässä ja olin riippuvainen kyydeistä päästäkseni kaupunkiin. Tasapaino löytyi, kun päätimme perustaa yhteisen yrityksen.

Käymme yhdessä veneilemässä, istumme iltaa ja seuraamme pihakanojen touhuja.

Entinen vaimoni käy edelleen Sastamalassa töissä, mutta minä ja tilan isäntä teemme kokopäiväisesti puutarhakalusteita. Minä vastaan markkinoinnista ja kokoan keinuja. Entinen vaimoni maalaa keinut ja hänen miehensä tilaa tavarat ja osallistuu kokoamiseen.

Nyt nykyisyys sitoo meitä enemmän yhteen kuin menneisyys.

Entinen vaimoni kutsuu minua ja miestään pojikseen. Kun ex-puolisoni käy mustikassa ja sienessä, ’pojat’ perkaavat saaliin. Ex-vaimoni hoitaa ruuat pöytään ja siivoaa, ja me miehet teemme tilalla päivittäisiä askareita. Voisimme osallistua kotiaskareisiin enemmänkin, mutta onneksi entinen vaimoni sanoo suoraan, jos meillä pojilla on jääneet hommat hoitamatta tai turhan vähälle.

Olen onnellinen, että päätin muuttaa tänne.

Arkemme tilalla kuluu mukavien askareiden parissa. Käymme yhdessä veneilemässä, istumme iltaa ja seuraamme viime kesänä yhdessä hankittujen pihakanojen touhuja. Olen onnellinen, että päätin muuttaa tänne.

Lue myös:

Vierailija

Mahtava juttu. Näin elämä voi yllättää kun ei ripustaudu omistamaan toisiaan. Kaikkea hyvää teille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla