Kun Leena Pöystillä, 44, on vapaata, hän rentoutuu rivitalokotinsa tilavassa ammeessa. Näyttelijän arki on epäsäännöllistä: välillä työt alkavat puoli viisi aamulla, välillä kuudelta illalla.

Rivitalo / omakotitalo

Aiemmin asuimme kerrostalossa Helsingissä ratikkalinjan varrella. Viitisen vuotta sitten hyvät ystävät houkuttelivat meidät lähelleen rivitaloon Espooseen.

Pihapiirissä asuu muutenkin kivaa porukkaa. Kun tein äsken pihvitaikinaa, huomasin kananmunien loppuneen ja lähetin lapseni naapuriin hakemaan niitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viherpeukalo en ole, joten nautin voikukista, sammalista ja muusta, mitä pihalla sattuu kasvamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksin / yhdessä

Viihdyn perheen ja muiden ihmisten seurassa. Näytteleminenkin on ryhmätyötä. Löysin tarinoiden ja näyttämön maagisen maailman ala-asteen näytelmäkerhossa.

Viherpeukalo en ole, joten nautin voikukista, sammalista ja muusta.

Naapurien kanssa järjestämme peli-iltoja, joissa lapset pelaavat omia lautapelejään ja aikuiset omiaan. Miehen kanssa katsomme lasten mentyä nukkumaan hyviä tv-sarjoja, kuten The Watchmen, Killing Eve ja Fleabag.

Kasvisruoka / sekaruoka

Ruuan laittaminen, haisteleminen ja maisteleminen on kivaa. Punaista lihaa valmistan kerran viikossa, muuten syömme kalaa, kanaa ja kasviksia. Avokadopastaa voisin nauttia vaikka joka päivä, samoin vihreää currya.

Käytämme ruokapalvelua, josta saa tilata neljän aterian ainekset kerralla koko perheelle. Arkea helpottaa, kun ei tarvitse suunnitella ruokia ja kantaa aineksia kaupasta kotiin.

Säännöllinen / epäsäännöllinen

Arkemme on boheemia minun ja mieheni vaihtelevien työaikojen takia. Saatan lähteä töihin puoli viisi aamulla, kahdeltatoista päivällä tai kuudelta illalla.

Välillä jatkuva kalenterirumba rasittaa, mutta hyvä puoli on, että usein jompikumpi meistä on iltapäivällä kotona ottamassa koululaiset vastaan.

Arkemme on boheemia, saatan lähteä toihin kuudelta aamulla tai illalla.

Pikkulapsiajasta emme olisi selvinneet ilman isoäitien hoitoapua. Nykyisin kuskaamme lapsia joka ilta johonkin harrastukseen.

Koira / kissa

Meillä on nelivuotias bordercollie Monty, joka sai kesällä syntymäpäivälahjaksi huonojen lonkkiensa takia ortopedisen patjan ja toki myös herkkuja ja uuden vetolelun.

Teemme koiran kanssa metsäkävelyjä ja leikimme piilosta, jos lapset ovat mukana. Sunnuntai-iltaisin käyn Montyn kanssa agilityhallilla.

Auto / juna

Olen perheen kuski, sillä miehelläni ei ole ajokorttia. Nautin vauhdista ja siitä, että ajomatkalla ollaan ikään kuin välitilassa, matkalla jostain jonnekin.

Auton täytyy olla iso, jotta siihen mahtuu neljä henkeä, koira ja tavarat.

Kirjapiiri / ompelukerho

Kuulun lukupiiriin ja luen muutenkin paljon. Olen myös lukenut äänikirjoja työkseni kahdeksan vuotta. Haluan eläytyä tarinoihin ja tutustua toisiin maailmoihin.

Tykkään maagisesta realismista: Murakamista, Márquezista ja Sinisalosta. Viimeksi luimme lukupiirissä Johanna Vuoksenmaan esikoisromaanin Pimeät tunnit.

Sauna / kylpy

Meillä on sauna ja kylpyhuone, jossa on tilava amme. Mieheni menee saunaan ja minä kylpyyn, jos olemme kahdestaan kotona. Kun antaa veden kannatella, kokemus on meditatiivinen.

Sain lahjaksi pussillisen Kleopatran kylpy -jauhetta, jota laitan veteen. Se rauhoittaa ihanasti ja pehmentää ihon. 

Välillä on vain parempi olla omissa oloissaan, ja välillä höpisemme koko ajan lasioven läpi.

Pohjoinen / etelä

Nuorena huomasin, että samalla rahalla pääsee kahdeksi viikoksi Lappiin tai Thaimaahan. Valitsin silloin etelän ja niin teen edelleen.

Lasten kanssa tarvitaan hiekkaranta tai uima-allas, joten Kanariansaaret ovat tulleet tutuiksi. Mieheni kanssa haluaisin patikoimaan La Gomeran saarelle ja Sveitsiin laaksoon.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 16/2020.

Leena Pöysti

  • Syntynyt 1976 Helsingissä. Asuu Espoossa.
  • Näyttelijä. Näytellyt aiemmin Kansallisteatterissa. Tunnetaan televisiosarjoista Käenpesä, Roba, Syke, Keisari Aarnio ja Karppi.
  • Aviomies Max Wikström ja 7- ja 13-vuotiaat lapset.
  • Syksyllä mukana sairaalasarja Sykkeen ja talvella poliisisarja Roban kuvauksissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla