Juontaja Hanna Sumari, 62, vastaa ehdotuksiin heti myöntävästi. Se on vienyt hänet moniin seikkailuihin, kuten opettelemaan enduroa – sekä onnelliseen avioliittoon.

Touhukas / löhöilijä

Touhuan aamusta iltaan. Nousen jo aamuviideltä ja ryhdyn heti kirjoittamaan tietokoneella jotain. Kun puolisoni Jari herää, syömme yhdessä aamiaista ja hän referoi minulle Hesarista tärkeimmät uutiset.

Viime aikoina olen laittanut kuntoon omakotitalomme isoa pihaa, joka on ollut tuuliajolla monta vuotta. Teimme siitä upean vuonna 2011, mutta koska olen kuvannut aina kesäisin Suomen kauneinta kotia, siirtonurmet ovat sammaloituneet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nousen jo aamuviideltä.

Kitken rikkakasveja, lannoitan ja hoidan pihaa, jotta se pääsisi taas entiseen loistoonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähiö / keskusta

Olemme asuneet Espoon rauhassa 21 vuotta. Kun lapset lensivät pesästä, olin ihan innoissani: nyt me muutamme Helsingin keskustaan! Haaveilin törmäileväni kaduilla tuttuihin ja käyväni taidenäyttelyissä.

Mutta kun kävin keskustassa tunnelmoimassa, totesin, että minun täytyy saada kuulla lintujen laulua. Vaikka nautin ihmisistä ja työstäni esiintyjänä, vastapainoksi tarvitsen rauhaa. Rakastan luontoa, ja ulkoilu on ihaninta olemista.

Hillitty / runsas

Isäni antoi minulle lapsena lempinimeksi paljokas, sillä kaikkea pitää mielestäni olla paljon. Nautin, kun kotonani on paljon ihmisiä yhden pöydän ääressä ja olen tehnyt sen verran ruokaa, ettei se varmasti lopu.

Toisaalta paljon ei tarkoita, että kotini olisi ahdettu täyteen tavaraa. Rauhoitun yksinkertaisessa tilassa. Jos olen onneton, menen tyylikkääseen sisustusliikkeeseen, jossa design ja minimalismi tekevät minut taas onnelliseksi.

Heittäytyjä / harkitsija

Kun minulle ehdotetaan jotain, sanon aina ensimmäisenä kyllä. Se on johtanut minut monenlaisiin seikkailuihin, esimerkiksi opettelemaan enduroa eli taitoajoa moottoripyörällä, vaikken alkuun tiennyt, mitä se on.

Sanon aina ensimmäiseksi kyllä. Se on johtanut moniin seikkailuihin.

Kosintaankin sanoin kyllä vuonna 1994. Se tuli silloin yllätyksenä, mutta ihanana sellaisena. Nyt olemme olleet naimisissa 24 vuotta, ja paremmaksi menee koko ajan.

Olen horoskoopiltani härkä. Kun lähden menemään, en pysähdy. Jos saan hyvän idean ja päätän ryhtyä johonkin puuhaan, teen sen kertaheitolla loppuun saakka.

Omin nokin / porukalla

Kolme tytärtäni ovat jatkuva inspiraationi lähde. On ihanaa, että meillä on hyvät suhteet ja että he asuvat lähellä. Hiljattain myös ensimmäinen lapsenlapseni oli meillä ensimmäistä kertaa hoidossa ilman äitiä koko päivän.

Poika konttasi ympäriinsä, ja minä konttasin perässä. Hän on niin ihana, aina hyvällä mielellä. On ihmeellistä katsoa hänen kirkkaita silmiään ja uteliaisuuttaan.

Sosiaalinen media / perinteinen media

Some tietenkin. Aloitin bloggaamisen vuonna 2011, mistä eteenpäin olen pitänyt paria blogia: toinen kertoo omasta elämästäni ja toinen ruoasta.

Se, että minulla on jo ikää enemmän kuin tyypillisellä bloggarilla, on minulle etu – erotun joukosta. Minua seuraavat tasaisesti 24–64-vuotiaat. Se on mahtavaa.

En halua jämähtää vaan katsoa eteenpäin.

Bloggaaminen kannattaa aloittaa, jos uskoo nauttivansa siitä. Blogin aiheen on tärkeää olla itselle läheinen ja rakas, ja toki pitää myös osata kirjoittaa ja valokuvata.

Mennyt / tuleva

En halua jämähtää, vaan katson eteenpäin ja elän hetkessä. Mutta rakastan myös muistoja. On kivaa kerrata itsekseen mielessään kaikenlaista, mitä elämässä on tapahtunut, ja muistella ihmisiä, jotka ovat jo lähteneet.

Hetkessä eläminen tarkoittaa, että kuulostelen oloani. Jos minulla on huono päivä, kysyn itseltäni: Onko tällä hetkellä kylmä tai nälkä? Onko joku kuolemassa käsiin, tai olenko kuolemassa itse?

Vastaus on aina ei, ja silloin kaikki on ihan hyvin.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 14/2020.

Hanna Sumari

  • Syntynyt 1958 Helsingissä. Asuu Espoossa.
  • Juontaja, toimittaja ja bloggaaja. 
  • Aviomies Jari ja kolme täysi-ikäistä tytärtä. Sisko kokki Sikke Sumari.
  • Juontaa syksyllä Mitä tänään syötäisiin? Perjantai -ohjelmaa MTV3-kanavalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla