Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg, 52, on ikiliikkuja, joka saa aikaansaannoksistaan energiaa. Hän taikoo karjalanpiirakoita, marjamehuja, chilejä, tuunattuja huonekaluja ja remontteja.

Maaseutu / kaupunki

Muutimme Helsingistä Sipooseen lasten ollessa pieniä, koska halusimme enemmän tilaa. Meillä on suuri piha marjapensaineen ja kesäkanoineen, kolme kasvimaata ja kasvihuone.

Terassilla kasvaa ruukkuchilejä ja kasvimaalla esimerkiksi kesäkurpitsaa, herneitä, tankoparsaa ja yrttejä. Tämän vuoden uutuus on vesimeloni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työmyyrä / leppoistaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ahkeruutta pidettiin lapsuudenkodissani hyveenä. Nyt korona-aikana opettelen joka päivä jotain uutta – saan aikaansaannoksistani energiaa. Korjaan vaatteita, keitän marjamehuja, puuhailen puutarhassa, tuunaan huonekaluja. Seuraavaksi haluan opetella tekemään karjalanpiirakoita.

Meillä ei koskaan käy remontti-miehiä tai koneenkorjaajia, vaan Eric ja minä hoidamme kaiken itse. Olemme juuri remontoineet poikani kodin ja oman makuuhuoneemme. Seuraavaksi on vuorossa talon saunaosasto.

Olen katsonut vierestä mieheni rakentamistöitä niin monta kertaa, että olen oppinut siinä sivussa itsekin paljon.

Puhelu / viesti

Inhoan viestien kirjoittamista. Se on hidasta, koska minulla on pitkät kynnet ja lisäksi lukihäiriö – sitä on meillä suvussa. Isoäiti sanoi minulle lapsena: "Älä välitä. Sinulla lentää ajatus niin nopeasti, ettei kynä pysy mukana."

Puhelu on minusta persoonallisempi tapa kommunikoida. Äänensävyt kuljettavat mukanaan näkymätöntä tarinaa samoin kuin kehonkieli kasvotusten tavattaessa.

Koira / kissa

Minulla on 7-vuotiaasta asti ollut aina koira. Nyt meillä on kaksi coton de tuléaria ja saksanpaimenkoira, joiden kanssa käyn päivittäin metsälenkillä läheisessä metsässä.

Niiden uskollisuus ja läsnäolo on hellyttävää. Ne nukkuvat kanssamme samassa sängyssä.

Mestarikokki / apukokki

Tykkään tehdä ruokaa, mutta mieheni on mestarikokki. Pilkon kasviksia, siivoan ja teen yksinkertaisempia asioita, ja mies pitää huolen maustamisesta ja siitä, että ruoka on viimeisen päälle hyvää. Lempiruokani on sisä-filepihvi pippurikastikkeella.

Kun Eric pyysi minut ensitreffeille, hän valmisti pasta carbonaraa, joka oli paras koskaan maistamani ruoka. Tie sydämeeni kävi vatsan kautta.

Tanssi / voimistelu

Kun kävin ensimmäisen kerran katsomassa tanssikilpailua Töölön kisahallissa 9-vuotiaana, ihastuin heti kaikkeen kimallukseen. Olin harrastanut aiemmin kilpavoimistelua, mutta tanssin kauneus vei minut mennessään.

Kun lopetin amatöörinä kilpailemisen 23-vuotiaana, harrastuksesta tuli minulle ammatti. Myös pikkusiskoni on tanssinopettaja.

Boheemi / järjestelmällinen

Kotini on aina niin siisti, että sinne voi koska tahansa tulla vieraita. Kasvimaallani kaikki kasvaa tiukan suorissa riveissä, eikä siellä ole rikkaruohoja.

Järjestelmällisyydestä on ollut hyötyä myös urheilu-uran luomisessa.

Valmismatka / omatoimimatka

Teemme joka vuosi mieheni kanssa joulun jälkeen muutaman viikon omatoimimatkan. Viihdyn lomalla omissa oloissani enkä halua, että ihmiset tunnistavat minua. Lempikaupunkini on Barcelona.

Vuodenvaihteessa olimme viidettä kertaa Intiassa ja edellisenä talvena kävimme Vietnamissa. Seuraavaksi meidän piti mennä Etelä-Afrikkaan, mutta koronan takia se siirtyy.

Hemmottelu / tiukka linja

Olen poikieni mielestä ollut tiukka äiti, mutta lastenlastani tykkään hemmotella. Käymme hakemassa porkkanoita kasvimaalta ja kurkkuja kasvihuoneesta. Haluan näyttää tytölle, mistä ruoka tulee.

Kun käymme ostoksilla, hän saa haluamansa röyhelömekon, jos tykkäämme siitä molemmat.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 12/2020.

Helena Ahti-Hallberg

  • Syntynyt 1968 Helsingissä. Asuu Sipoossa.
  • Tanssinopettaja ja yrittäjä. Toiminut tanssinopettajana ja tuomarina MTV3-kanavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.
  • Puoliso Eric Hallberg, aikuiset lapset Anton ja Emil, lapsenlapsi Viola, koirat Fixu, Fani ja Blondi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla