Perhe on tärkeä näyttelijä Pirkko Mannolalle. Hän pitää tiiviisti yhteyttä Ruotsissa asuvaan tyttäreen ja tämän lapsiin. Facetime-viedopuhelun avulla hän myös näkee lastenlasten uusimmat temput ja vaatteet.

työ / eläke

Nautin esiintymisestä ja saan voimaa yhteydestä, joka syntyy yleisön kanssa. Koronaan asti tein paljon töitä ja kävin muun muassa puhumassa eläkeläisille jaksamiseni salaisuudesta.

Danny on ottanut yhteyttä minuun, Kai Lindiin ja Lasse Liemolaan uuden konserttikiertueen tiimoilta. Viimeinen teatterityöni oli Äidinmaa Espoon kaupunginteatterissa neljä vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

liikunta / sohvaperuna

Jumppaan joka päivä ja välillä heiluttelen kotona puolentoista kilon punnuksia. Käyn myös ystäväni Raili Hulkkosen kanssa sauvakävelyllä pari kolme kertaa viikossa.

Kesällä joogaan pihalla. Jooga on niin selkäytimessä, että osaan joogata ilman ohjeita ja ryhmää. Aloin harrastaa sitä jo 1960-luvulla. Aiemmin seisoin käsilläni ja päällänikin, mutta nykyisin pidän eniten venyttelyjoogasta.

 

paritalo / kerrostalo

Olen asunut sekä kerrostalossa että omakotitalossa, mutta nyt asun paritalossa Espoon Tapiolassa Göranin kanssa. Muutin nykyiseen kotiini Åken kuoltua vuonna 2009. Göran muutti luokseni runsaat viisi vuotta sitten.

Viihdyn täällä todella hyvin. Asunto on yksikerroksinen, ja kaikista ikkunoista näkee sisäpihalle, jossa alppiruusu ja matalat männyt vihertävät ympäri vuoden. Sisäpihan terassi sohvaryhmineen on kesällä toinen olohuoneemme.

 

pohjoinen / etelä

Åke halusi aina Lappiin, mutta minä haikailen etelään, mieluiten Italiaan tai Espanjaan. Railin kanssa teemme tyttöreissuja ja vietimme esimerkiksi hänen syntymäpäiviään Barcelonassa.

Göran tykkää tehdä golfmatkoja tutulla pikkuporukalla, ja reissaan mukana, vaikken pelaa golfia.

Haluan vielä joskus matkustaa Firenzeen, jossa en ole koskaan käynyt. Tahdon nähdä kaikki ne kuuluisat taideteokset, Michelangelot ja Raffaellot.

 

koira / kissa

Kissoja katson kaukaa ihaillen, mutta koiria rakastan. Minulla on aina ollut koiria.

Nuorena salakuljetin villakoiran Berliinistä Suomeen. Se oli fiksu koira ja esiintyi parissa elokuvassakin. Sen jälkeen minulla oli toinen villakoira ja kaksi spanielia.

Viimeiset koirani olivat kaksi mäyräkoiraa, jotka tyttäreni jätti minulle muuttaessaan perheineen Ruotsiin. Nyt olen elänyt jo viisi vuotta ilman koiria. Kaipaan niitä, mutta olen päättänyt, etten enää ota uutta.

 

metro / auto

Ajan paljon autoa, vaikka tiedän, että yksityisautoilua pitäisi vähentää. Metrossa en ole matkustanut kuin pari kertaa. Auto on ollut korona-aikana turvallinen. Olen sitä paitsi aina harjoitellut vuorosanoja autossa.

Laulajan uran alkuaikoina ajoin itse lavakeikoillekin. Aloin kuitenkin liikkua bändin kanssa eksyttyäni useamman kerran, kun en löytänyt metsän keskellä oikealle lavalle oikean järven rantaan.

 

ravintolaruoka / kotiruoka

Käyn mielelläni syömässä ravintolassa ystävien kanssa, mutta eniten tykkään kokata kotona. Opin taidot äidiltäni, joka oli loistava ruuanlaittaja.

Koronan alkuaikoina Göranin poika Alex toi meille ruokaostokset kotiportaille, mutta nyt olemme jo pitkään käyneet itse kaupassa maskit naamalla. Syömme kalaa, kanaa, kasviksia ja paljon hedelmiä. Jos haluamme lihaa, se on usein hirveä tai poroa.

Ruuanlaitossa käytän oliiviöljyä, mutta kuha- ja ahvenfileet paistan voissa.

 

yksin / yhdessä

Parisuhde sopii minulle. Nytkin olen parisuhteessa, vaikka monet leskeksi jääneet ikätoverini eivät enää halua uutta suhdetta.

Perhe on minulle tärkeä. Puhun joka toinen päivä puhelimessa Ruotsissa asuvan tyttäreni Heidin kanssa.

Lapsenlapsilleni, 8-vuotiaalle Ialle ja 5-vuotiaalle Nealle, soitan Facetime-videopuhelun pari kertaa viikossa. Se on hauskaa. Tytöt esittävät kaikki oppimansa uudet temput sekä lelut ja vaatteet.
 

Artikkeli on julkaistu ET-lehden numerossa 11/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla