Ritva Kupari, 63, asui pitkään Helsingissä, mutta ahdistui kaupungin äänistä. Nyt hän nauttii veneretkistä Päijänteellä ja uudesta kodista keskellä maaseutua.

"Asuin pitkään Helsingissä, mutta vähitellen kaupungin melu alkoi tuntua minusta ahdistavalta. Kahdeksan vuotta sitten löysin mieluisan vanhan talon täältä Muuratsalosta.

Nyt nautin kaipaamastani hiljaisuudesta. Taloni lähellä ei ole isoja teitä. Jonkin matkan päässä olevalta vaneritehtaalta kuuluu toisinaan huminaa.

"Metsästä löydän paikkoja, joissa kuuluu vain luonnon ääniä."

Retkeilen mielelläni. En ole erityisesti lintu- tai kasvibongari, vaan luonto on minulle kokonaisvaltainen elämys. Pyrin kulkemaan aistit avoinna. Näen valon liikehdintää, haistan tuoksuja ja silittelen sammalta. Kuuntelen tuulen suhinoita ja lintujen liverrystä. Se on rentouttavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miesystäväni kanssa teemme joka kesä noin viikon mittaisen soutureissun, jonka aikana yövymme teltassa. Olemme liikkuneet eri puolilla Päijännettä mutta myös Keiteleellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Veden äärellä on erilainen vapauden tunne kuin metsässä. Veneessä ihmettelen, että miten minä nyt tässä pinnalla kellun ja liikun eteenpäin airoista vetämällä. Siinä on jotain erityisen hienoa.”

Ritva Kupari, 63, Jyväskylä

Sisältö jatkuu mainoksen alla