”Laivalla kaikki huolet unohtuvat”, Satu Veromaa sanoo.
”Laivalla kaikki huolet unohtuvat”, Satu Veromaa sanoo.

Henkireikä-juttusarjassa ihmiset kertovat, mikä auttaa heitä jaksamaan arjessa.

Satu Veromaa, 73, Helsinki

”Sähkömopo on ollut kulkupelini jo kolmisen vuotta, koska diabetes on vienyt voimat jaloistani ja pystyn ottamaan vain muutaman askeleen. Kotona olen vähän vankina, sillä moponi ei mahdu hissiin. Pääsen ulos vain niin, että mieheni hakee mopon autotallista ja auttaa minut pari porrasta alaspäin.

Mieheni Kari ja minä olemme aina tykänneet risteillä. Rakastan merta, sen tuoksua ja lähtemisen meininkiä, laivalla kaikki huolet unohtuvat. Liikuntaesteiselle laiva on paratiisi, sillä isojen hissien ansiosta pääsen kulkemaan kaikkialle.

Suosikkipaikkojani ovat maihinnousukannen kahvilat.

Suosikkipaikkojani ovat maihinnousukannen kahvilat. Istumme niissä vähän kuin kirkonkylän kioskilla katselemassa ohikulkijoita. Bongailen jänniä kampauksia ja erikoista pukeutumista. Turisteja on niin paljon, että tuntuu kuin olisimme ulkomailla. Kerran kuuluttivat, että laivalla oli 54 eri kansallisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä on paljon laivatuttuja, joihin olemme tutustuneet täällä kymmenen viime vuoden aikana. Tunnemme henkilökunnan siivoojasta intendenttiin. Yleensä ostamme pari kolme risteilyä peräkkäin, joulun aikaan jopa viisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keväällä vietimme laivalla lähes neljä kuukautta putkiremonttipakolaisina.

Keväällä vietimme laivalla lähes neljä kuukautta putkiremonttipakolaisina. Saimme neuvoteltua laivayhtiön kanssa hinnan, joka oli edullisempi kuin vuokra-asunto olisi ollut. Sairaanhoitaja, joka teki minulle normaalisti jalan haavahoidon päivittäin, kävi silloin joka toinen päivä laivalla tekemässä sen.

Elämme laivalla tavallista arkea. Syömme kahvilassa lihapullia ja katsomme hytissä telkkaria, show-meiningit jätämme väliin. Kari käy joskus saunassa ja uimassa. Suomessa haemme aina uuden maihinnousukortin ja joskus piipahdamme kotona.

Kesällä emme risteile, koska liput ovat kalliita. Syksyllä tuntuu taas mukavalta palata laivalle.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla