Rakastuit? Onneksi olkoon! Tiedosta kuitenkin, että saatat todennäköisesti joutua kohtaamaan seuraavat ikävät tilanteet.

1. Jälkeläiset eivät ole riemuissaan.

Kun uusi rakkaus löytyy vanhemmalla iällä, jälkeläiset eivät välttämättä ole riemuissaan. Viimeistään papin aamenen jälkeen aikuisten lasten piilevät pelot nostavat päätään.

– Jälkeläiset huolestuvat, että nyt heitä kultalautasella odottava perintö saattaa luisua vääriin käsiin. Saako joku toinen sen itämaisen maton tai hyvien kuhavesien äärellä olevan kesämökin? sanoo asianajaja Harri Kontturi.

Jälkeläisten rauhoittamiseksi on loistava keino: avioehtosopimus. Samalla se luo otollista maaperää, kun uusien ihmissuhteiden verkostoa rakennetaan kahden suvun kesken.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yli 60-vuotias: Lue tämä, jos olet menossa naimisiin

2. Perhedynamiikka ei ole tasapainossa.

Aikuiset lapset saattavat kantaa kaunaa. Oletko varmistanut, että lapsen ja vanhemman välit ovat kunnossa? Oletko varma, että aikuiset lapset ovat hyväksyneet suhteenne, sinut tai ehkä mukanasi tuomat uudet tapasi? Lapset ovat mukana parisuhteessanne ja perheessänne niin kauan kuin teissä henki pihisee, vaikka eivät samoissa nurkissa asuisikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue, miksi anteeksipyytäminen kannattaa.

3. Alat kaivata itsenäisyyttäsi.

Aikuisena olet jo ehtinyt tottua itsenäisyyteesi ja omaan tapaasi johtaa arkeasi sekä päättää asioista. Oletko varma, että haluat taipua toisen tahtoon pienissä asioissa? Onko kompromissi varmasti sinua miellyttävä?

Pariterapeutti neuvoo: Näin vältät kyräilyn ja eron riskin parisuhteessa

4. Leskeytyminen johtaa taloudelliseen sekasotkuun.

– Voi olla, että toinen on myynyt asuntonsa ja muuttanut toisen kotiin. Yhdessä on voitu rakentaa mökistä hieno kuin Bomban talosta. Kun asunnon ja mökin omistaja kuolee, saattavat tämän sukulaiset ilmoittaa leskelle, että kerää kamasi ja häivy.

Tällaisten tilanteiden varalle Kontturi suosittelee testamenttia avioehtosopimuksen rinnalle. Testamentissa voidaan jättää leskelle käyttöoikeus esimerkiksi asuntoon ja kesämökkiin.

5. Jäät nalkkiin huonoon suhteeseen.

Avioehdon tekeminen on erityisen tärkeää, jos jommallakummalla on yritysvarallisuutta tai maatila. Ilman avioehtoa puolet omaisuudesta menee erossa toiselle osapuolelle, mikä saattaa johtaa yrityksen konkurssiin tai maatilan pirstoutumiseen elinkelvottomaksi, kun toinen joutuu antamaan erossa toiselle tasinkoa maana.

– Väittäisin, että Suomessa on kymmeniä ellei satoja avioliittoja, joissa ei uskalleta erota juuri näiden syiden takia, Kontturi sanoo.

6. Ette saa seksuaalista tyydytystä.

Oletko varma, että kumppanillesi riittää pelkkä läheisyys ja että hän haluaa olla vieressäsi silloinkin, kun sairastut, et halua seksiä, väsyt tai masennut? Entä sinä - kun hän ei enää halua - riittääkö se sinulle?

Tietoa miehelle: Näin kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttaa naisen halukkuuteen

Tietoa naiselle: Erektiovaivat näkyvät miehessä monin tavoin

Sisältö jatkuu mainoksen alla