Köyhyyden vähentäminen takkuaa: Syrjäytymisvaarassa olevien suomalaisten määrä on kasvanut yllättäen peräti 40 000 ihmisellä.

Yksin asuvilla suomalaisilla on suuremmat toimeentulovaikeudet ja terveysongelmat kuin muulla väestöllä. Sama ilmiö piinaa koko Eurooppaa, eikä sille näy loppua.

Tuoreen tutkimuksen mukaan parisuhde voi kuitenkin lieventää köyhyyden ikäviä vaikutuksia. Tuloksista ilmenee, että kuluttajien taloudellisille riskeille puskurina toimii juuri parisuhde. Kumppanin kanssa eläminen on kuin törmäyssuoja huonoja talousaikoja vastaan.

Parisuhteen merkitys korostuu eläkeläisten hyvinvoinnissa. Jos ero tulee, tietää se naiselle tulojen pienenemistä – iästä riippumatta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eläkkeelle siirtyminen näyttäisi parantavan puolestaan henkilön kokonaisterveyttä.

Lisäksi eläkkeelle siirtyminen näyttäisi lisäävän yleistä tyytyväisyyttä elämään sekä taloudelliseen tilanteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Euroopassa oli 120 miljoonaa köyhyys- ja syrjäytymisriskissä olevaa henkilöä vuonna 2008. Määrää on tavoiteltu pienemmäksi, mutta toistaiseksi siinä ei ole onnistettu. Synkkä luku on edelleen 120 miljoonaa. Asia selviää Kelan uudesta julkaisusta Eurooppalaiset elinolot.

Tulosten mukaan pohjoismainenkaan hyvinvointimalli ei ole onnistunut torjumaan köyhyyttä yhden hengen kotitalouksissa.

Suomessa syrjäytymisriskissä olevien määrä kasvoi vuodesta 2008 vuoteen 2011 noin 40 000 ihmisellä. Työttömien osuus yksin asuvista suomalaisista miehistä on erittäin suuri eurooppalaisittain  katsottuna ja työttömien naistenkin osuus on yksi suurimmista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla