Tutkija ja ET:n bloggaaja Liisa Väisänen ei ole koskaan nauttinut alkoholia. Ehkä juuri siitä syystä häntä ärsyttää alkoholin kulutuksella leveily, johon suomalaiset erityisesti Facebookissa harrastavat.

"Saattaa tuntua hassulta, että ihminen, joka ei ole koskaan nauttinut alkoholia eikä edes asu Suomessa, haluaa kirjoittaa suomalaisten suhteesta alkoholiin. Teen sen silti ikään kuin ulkopuolisena tarkkailijana.

Olen asunut lähes koko aikuisikäni ulkomailla. Olen kuitenkin pitänyt läheiset suhteet Suomeen. En ole siis välttynyt tekemästä huomioita suomalaisten suhtautumisesta alkoholiin. Se tuntuu kummalliselta. Mielelläni kuulen teidänkin kommenttinne, miksi. Kaikki olemme yksilöitä ja tämä, mistä kirjoitan, on yleistys keskiarvon mukaan sen perusteella, mitä olen nähnyt ja ihmetellyt.

Suomalaisilla sanotaan olevan monilla alkoholistin geenin ja sen aiheuttavan alkoholismia.  En tarkoitakaan oudolla suhtautumisella alkoholiin alkoholismia tai alkoholisteja siis sairautta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suhtautuminen alkoholiin niin sanotuilla mallikansalaisilla on ihmeellinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sosiaalisessa mediassa näkee monenlaisia asioita. Suomalaiset tekevät alkoholipitoisiin juomiin kohdistuvia päivityksiä ja kertomuksia enemmän kuin olen nähnyt minkään muun maan kansalaisten tekevän. Melkein tekisi mieli sanoa, suomalaiset tekevät, muut eivät.

"Näyttää siltä, kuin viinin juominen olisi jollain tavoin erikoista, ihmeellistä ja omaa sosiaalista statusta kohottavaa."

On hienoa juoda punaviiniä, kaikkein hienointa on juoda kuohuviiniä tai skumppaa, kuten monet niin mielellään sitä kutsuvat."

Lue lisää Liisan blogista: liisaihmemaailmassa

 

Sinikka

Minä myös olen ihmetellyt henkilöitä, jotka kehuvat ryyppäämisellään. Onko se vain leuhkimista ja uhoa? Itse en ole ihan niin raivoraitis kuin Liisa. Nämä kehujat kyllä ovat sukupolven nuorempia kuin minä, ehkä ikäluokkani ennen kaljan vapautumista oli erilainen. Mielelläni käyn maissa, joissa viinilasillisen saan 1-2 eurolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla