Lensivätkö lapset pesästä? Tuijotteletteko puolisosi kanssa toisianne hämmentyneinä? Tässä hyvä vinkki lähentymiseen.

Järjestäkää pari-iltapäivä, ehdottaa ruotsalaislehti Psykologi ratkaisuksi viilenneeseen, etääntyneeseen ja uuteen tilanteeseen tulleen parisuhteen piristykseksi. 

Ei seksiä vaan keskustelua

Pari-iltapäivä ei kuitenkaan tarkoita eroottista iltapäivää, vaan ohjelmallista, etukäteen mietittyä keskustelutovia, joka hoitaa samalla paitsi parisuhdetta myös mieltä ja muistia. Tulette keskustellessanne kerranneeksi maailmantapahtumia, kulttuurin muutoksia ja vaikkapa ilmastonmuutos-asioita. Olennaista on, että ette keskustele parisuhteesta, lapsista tai itsestänne, vaan yleismaailmallisista aiheista. 

Ja kas näin se käy

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Valitkaa hyvä keskustelun aihe. Toinen voi päättää aiheen toisena päivänä, toinen toisena.
  2. Miettikää kysymyksiä toiselle valitsemastanne aiheesta. Miten keskustelua voisi vierittää eteenpäin? Pyrkikää tuomaan esiin erilaisia näkökulmia ja jatkamaan keskustelua - älkää torppaamaan toisen näkökulmia.
  3. Järjestäkää keskusteluaika samaan aikaan ja sopivasti vaikka ennen iltaviiden uutisia. Iltaa kohti keskustelualttius voi vähentyä. Iltapäivä on hyvä.
  4. Päätä kasvaa keskustelijana. Päätä, että se on iltapäivienne tavoite. Tavoite ei saa olla: "olen oikeassa, sinun mielipiteesi on väärä." Pitäkää tätä pari-iltapäivää henkilökohtaisena vuorovaikutustovina.
  5. Jos ja kun iltapäiväkeskustelunne lähtevät soljumaan mukavasti, kutsukaa mukaan muitakin ihmisiä tai vaihtakaa keskustelupaikkaa. Sopikaa treffejä kahvilaan, museoon, linja-autoasemalle. 

Lähde: Eva Vadenmark / Modern Psykologi 10/14.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla