Milloin pitää mennä hakemaan apua parisuhteessa, jota haluaa elvyttää? Katso, mitä neuvoja terapeutti Sampsa Korhosella on.

"Jos pari on jo itse yrittänyt ratkaista suhteensa ongelmia jo pitkään ja tulosta ei synny, apua pitäisi etsiä mieluiten riittävän ajoissa.

Silloin kun vielä kummallakin on halua hakea ‘kadotettua onnea’.

Surullinen tosiasia nimittäin on, että pariterapiatutkimusten mukaan ulkopuolista apua haetaan todella myöhään:

Kun isoista ongelmista on kärsitty keskimäärin jo kuusi vuotta, ihmiset ymmärtävät hakea apua.

Silloin merkittäviä vaurioita suhteeseen on jo syntynyt.        

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mukana voi olla myös uupumista ja muita pitkittyneen tilanteen  paineita. Kynnys avun hakemiselle on usein aivan liian korkea.

Monesti omaa erillisyyttä, oman tilan tarvetta, ei riittävästi ole vaalittu suhteessa. Riippuen sen tarpeesta, sitä voi elvyttää aktivoimalla vanhoja harrastuksiaan ja tapaamalla ystäviänsä säännöllisemmin. Monilla on motiivi aikuisopiskelun aloittamiseen, sen hyödyn ohessa; motiivi on juuri oma tilan tarve.

Mikään näistä ei pitäisi olla uhka kumppanille, kunhan asioista on sovittu ja kummankin tarpeita kunnioitetaan.

Jos vanha suhde ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta toimi ja kumpikin sen osapuoli kärsii, ei löysään hirteen tarvitse vuosiksi roikkumaan jäädä.

Turha kärsimys ei jalosta ketään.

Elämä on arvokasta ja siitä pitäisi voida myös nauttia. Tuhkastakin nousee aina uutta elämää."

Sampsan suosittelemat kirjat aihepiirin asioita tukemaan

Kari Kiianmaan kirja “Rakentava valinta – toimivan parisuhteen puolesta” tarjoaa käytännöllisiä neuvoja kehittää omaa suhdettaan.

Bruce Fisherin kirja “Jälleenrakennus – kun suhteeesi päättyy” on Fisher-eroseminaarien käsikirja ja ilman seminaariakin kompassi ja henkinen tuki erotilanteista selviämiseen.

Jouni Linnankosken ja Markku Valtosen kirja “Erosta elossa – ero-opas miehille” tukee eroprosessin kuohuissa ja sen työstämisessä miehiä.

Eckart Tollen kirja “Läsnäolon voima – tie henkiseen heräämiseen” kuvaa kauniisti tietä sisäiseen rauhaan, tyyneyteen ja eheyteen ja tuo laajempaa näkökulmaa ja toivoa erilaisten ihmissuhteiden haasteisiin.

Mark Williamsin ja Danny Penmannin kirja “Tietoinen läsnäolo – löydä sisäinen rauha kiireen keskellä” sisältää käytännönläheisiä harjoituksia sekä 8-raitaisen CD:n ohjattuine meditaatioharjoituksineen.

Sampsa Korhonen on valmennus- ja terapiavastaanottoa pitänyt pitkälinjan aikuiskouluttaja, hyvinvointiyrittäjä, henkinen valmentaja ja NLP- ja suggestoterapeutti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla