Jo sanana hellyys on herkkä, hieno ja tunteita herättävä. Mutta mitä se merkitsee sinulle?

Hellyys voi olla sanoja, tekoja tai tunteita – mutta siihen liittyy aina vahvasti toinen osapuoli.

Keskustelupalstallamme on käyty pitkään keskustelua aiheesta, mitä hellyys on. Erityisesti lukijoiden viesti on osoitettu miehille.

Eivätkö miehet tajua, mitä hellyys on -keskusteluketju näyttää hellyyden eri puolet.  Se on toimintaa ja tunteita, jotka eivät tarkoita välttämättä seksiä. Mutta myös rakastelu mainitaan keskustelussa yhtenä hellyyden muotona.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen kaikkea hellyys nähdään jokapäiväisenä ilmiönä. Jonakin, jota annamme tai saamme.  Hellyys ei pysy yllä, jos siihen ei kumpikin osapuoli sitoudu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hellyys on muun muassa

  • Suuri sana johon sisältyy mielestäni hyvin paljon muutakin kun seksuaalisen mielihyvän tuottamista toiselle.
  • Lämmin halaus lämpimin tuntein.
  • Television katselua yhdessä vierekkäin, käsikkäin tai sylikkäin.
  • Puolison kipeiden hartioiden hierominen ja toisen ihon silittäminen ilman painostusta seksiin.
  • Kauniiden sanojen kuiskuttaminen korviin.

Viisaita sanoja hellyydestä

  • Parisuhteessa minulle ainakin olisi suuri merkitys sillä, jos kokisin, että mies on puolellani silloin kun mielestäni saan epäasiallista kohtelua.
  • Usein näissä asioissa on kyse siitä, että haluaa toisen osoittavan hellyyttä niin kuin itse hellyydenosoituksen ymmärtää. Toinen on samaan aikaan osoittanut hellyyttä omalla tavallaan ja ihmetellyt, miksi toinen ei ymmärrä.
  • Hellyyttä on vaikea ottaa vastaan jos ei oikeasti rakasta ja kunnioita toista. Sama kai toisin päin.
  • Hellyys niin kuin kaikki muutkin asiat merkitsevät eri ihmisille eri asioita. Varmaan pitäisi avoimesti keskustella, mitä hellyydellä tarkoittaa ja mitä kunkin omasta mielestä hellyyteen kuuluu. Toiselle se saattaa olla perunan kuoriminen, toiselle esileikki ja kolmannelle jotakin siitä väliltä.

Lähde: ET-lehden lukijat

Mitä hellyys merkitsee sinulle? Saatko tarpeeksi hellyyttä? Miten tarjoat sitä? Kerro kokemuksiasi ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Näin väestöliitto sanoo hellyydestä

Ystävällisyys ja arjen hellyys, päivittäiset pienet kiintymyksen sekä ihailun osoitukset ovat suhteen suola. Hyvä olisi, jos erityisesti mies pysähtyisi miettimään onko hänellä taipumusta pitää liiaksi erillään seksuaalisuus ja muu yhdessä olo.

Päivitä sopivin väliajoin tietosi kumppanin elämästä kokemuksista, tärkeistä tapahtumista ja huolen ja stressin aiheista, niin parannat oleellisesti yhteyden saamista häneen. Ole kiinnostunut siitä mitä toiselle kuuluu, mitä tämä toivoo ja odottaa, mistä hän haaveilee, keitä hän päivittäin tapaa. Entä osaatko itse kertoa puolisollesi omia toiveitasi, tarpeitasi ja tunteitasi ja ottaa niille tilaa suhteessa?

Lähde: Väestöliitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla