Kaupallinen yhteistyö

Virtsankarkailu, vuoto, kirvely virtsatessa tai kutina emättimessä voivat olla oireita limakalvojen kuivuudesta, josta suurin osa naisista jossain vaiheessa elämäänsä kärsii.

Yksi syy limakalvojen kuivumiseen on hormonaalisissa muutoksissa. Ikääntymisen myötä hormonitoiminta hidastuu, mikä vaikuttaa emättimen joustavuuteen ja limakalvojen ohenemiseen. Muutokset eivät kuitenkaan liity pelkästään ikään: sairaudet, lääkitykset, stressi, raskaus tai imetys voi myös vaikuttaa naisen limakalvojen kuntoon. 

”Limakalvojen kuivuus aiheuttaa ihoärsytystä, kutinaa, vuotoa ja yhdyntäkipuja. Tällä on vaikutusta naisen seksuaalisuuteen, ja toisaalta se lisää myös riskiä virtsatietulehduksille ja emätintulehduksille”, selittää RFSU:n seksuaaliterapeutti Sari Mäki.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikä avuksi?

Jos limakalvojen kuivuus ja oheneminen johtuu estrogeenin puutteesta, niin erilaisista estrogeenihoidoista voi olla apua. Hoitona voidaan käyttää paikallisesti levitettäviä voiteita, emätinpuikkoja tai emättimeen laitettavia tabletteja. Lisäksi on saatavilla suun kautta otettavia estrogeenitabletteja sekä iholaastareita ja ‑voiteita. Estrogeenihoidosta on hyvä keskustella lääkärin kanssa, jotta löytyy paras vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sari Mäki muistuttaa, että kuivia limakalvoja voi hoitaa myös ilman estrogeenia. ”RFSU Klick Remoist Gel on uusi nopeasti oloa helpottava emätingeeli, joka ei sisällä hormoneja. Tuotetta on helppo käyttää hygieenisen kertakäyttöisen asettimen avulla. Pitkävaikutteinen geeli kosteuttaa limakalvoja jopa 72 tuntia ja palauttaa limakalvojen luonnollisen kimmoisuuden.”

 

Pidä huolta intiimialueesta

Intiimialueen iho kuivuu herkästi myös ulkoisesti. ”Usein toistuva pesu vääräntyyppisillä aineilla ja kireät alusvaatteet voivat kuivattaa ja ärsyttää ihoa”, Mäki sanoo.  

Päivittäiseen käyttöön soveltuva RFSU Klick Intim Cream on uusi kaksivaikutteinen voide, joka on suunniteltu hoitamaan ulkoisen intiimialueen kuivuutta. Tuote imeytyy helposti, lievittää ihoärsytystä ja kosteuttaa. ”Tuotteen pH 5,5 ja maitohappo vahvistavat ihon luonnollista suojakerrosta, jolloin haitallisten bakteerien on vaikeampi aiheuttaa hajuja, ärsytystä ja häiriöitä mikrobitasapainossa.”

Seksuaaliterapeutti muistuttaa, että ongelmien jatkuessa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. ”Intiimialueen ongelmiin voi löytyä syy myös hiivasta, tulehduksista, seksitaudista tai ihosairauksista.”

2961396

Katso videolta, miten RFSU Klick Remoist Gel vaikuttaa.

RFSU intiimihoitotuotteet löydät suurimmista päivittäistavarakaupoista. Tilaa alla olevalla lomakkeella veloitukseton näytepaketti (sisältää RFSU Klick Remoist Gel, 10 x 6,5 g ja RFSU Klick Intim Cream, 40 ml). Ole nopea, sillä tuotepaketteja on jaossa vain 400:lle ensimmäiselle!

Arvonta on päättynyt.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla