Nyt tilaajaa hemmotellaan! ET:n tilaajana saat nyt lukea kaikki Sanoman aikakauslehtiä verkossa. Ulottuvillasi on 15 huippulehteä.

ET:n tilaajana voit nyt lukea kaikkia Sanoman aikakauslehtiä digitaalisesti. Digilehdet-palvelussa käytössäsi ovat ET:n lisäksi ET Matkaopas, ET Terveys, Kodin Kuvalehti, Gloria, Glorian Koti, Glorian ruoka & viini, Hyvä Terveys, Meidän Perhe, Me Naiset, Cosmopolitan, Sport, Suuri Käsityö,Tiede ja Vauva.

Kunkin lehden uusin numero ilmestyy Digilehdet-palveluun samana päivänä kun se ilmestyy paperipainoksenakin. Palvelussa on lehtiä vuoden 2015 alusta asti.

Näin saat edun käyttöön

Jos sinulla jo on digilukemiseen tarvittavat tunnukset, kirjaudu sisään Digilehdet-palveluun etusivun yläkulmasta olevasta Kirjaudu-painikkeesta.

Ellet ole vielä ottanut tilaukseesi kuuluvaa digiominaisuutta käyttöön, tee se ensin osoitteessa https://oma.sanoma.fi/aktivoi/digilehdet. Aktivoinnin jälkeen pääset kirjautumaan suoraan digilehdet.fi-palveluun.

Ellei sinulle vielä tule ET-lehteä, tilaa se täältä

Lue lisää Digilehdet-palvelusta täältä.

Glögiä, pipareita, tuikkivia valoja ja paahdettuja kastanjoita. Eurooppalaisten kaupunkien keskustat muuttuvat marraskuun lopulla tunnelmallisiksi joulukyliksi. Jokaisen tulisi kokea aito vanhan kaupungin joulutori!

Wien

Joulutorit ovat lähtöisin saksankielisestä Euroopasta ja Ranskan itäosista. Wienin joulumarkkinoita pidetään maailman vanhimpina. Ensimmäiset markkinat järjestettiin jo vuonna 1298.

Wienin Christkindlmarkt järjestetään 17.11.–26.12. näyttävän raatihuoneen edessä. Uusgoottilaisen rakennuksen ikkunat muuttuvat joulukuun ensimmäisenä päivänä adventtikalenteriksi. Aiempina vuosina ikkunoiden takaa on paljastunut kauniita taideteoksia.

Myyntikojujen lisäksi Wienin joulutorilta löytyy kaksi luistinrataa, joissa on luistelun lisäksi mahdollisuus pelata Itävallassa suosittua lajia, jääkolkkaa. Se muistuttaa hieman curlingia, mutta pelistä puuttuvat harjat, ja liu’uttamisen sijaan kiekkoa heitetään.

Strasbourg

Ranskan pisin joulumarkkinaperinne on Strasbourgin kaupungilla. Strasbourg väittää olevansa joulun pääkaupunki, “Capital de Noël”. Nämä 24.11.–24.12. järjestettävät joulumarkkinat on äänestetty jo useamman kerran Euroopan parhaiksi joulumarkkinoiksi, joten ne ovat ehdottomasti vierailemisen arvoiset.

Strasbourgin joulumarkkinoilla on yli 300 kojua, jotka ovat levittäytyneet 12 eri alueelle ympäri kaupungin keskustaa. Yksi alueista on omistettu ainoastaan paikallisille Alsacen jouluherkuille. Myytävänä on Alsacen viinejä, hanhenmaksaa eli foie gras, perinteisiä alsacelaisia joulukeksejä nimeltään bredele sekä monia muita paikallisia herkkuja.

Praha

Prahan keskustasta löytyy 2.12.–6.1. kaksi suurta joulutoria vanhan kaupungin ja Venceslausin aukioilta. Tukevan ja lihaisan ruuan ystäville joulumarkkinoilta löytyy monenlaista herkkua. Prahan kinkku ja grillatut makkarat ovat suosittuja ruokia joulun alla. Jälkiruuaksi täytyy ehdottomasti ottaa sokerilla kuorrutettu trdelník-pulla, joka on korvapuustin vastine Tšekissä.

Prahan joulutoreilla pääsee nauttimaan myös musiikkiesityksistä. Lavoilla esiintyy niin kansainvälisiä kuoroja ja musiikkiryhmiä kuin tšekkiläisiä koululaisia. Koulujen kuorot matkustavat joka puolelta Tšekkiä Prahan joulutorille esiintymään, mikä on yksi kouluvuoden kohokohdista.

Tallinna

Tallinnan vanha kaupunki muuttuu oikeaksi satumaaksi 17.11.–6.1.2018. Raatihuoneentorilla pääsee nauttimaan musiikki- ja tanssiesityksistä tai ostamaan virolaisia käsitöitä. Lapsille löytyy monipuolista ohjelmaa, kuten karuselli ja joulupukki.

Joulumarkkinoiden sydän on Raatihuoneentorin joulukuusi. Tänä vuonna kuusi koristellaan upouusilla jouluvaloilla, ja joulukuusen luvataan olevan entistä näyttävämmän näköinen. Joulumarkkinoille voi tehdä Helsingistä päiväretken tai kaupunkiin voi jäädä nauttimaan tunnelmasta koko viikonlopuksi.

Dresden

Dresdenin joulumarkkinoita vietetään 29.11.–24.12. jo 583. kertaa. Markkinat tunnetaan paremmin paikallisella nimellä Dresdner Striezelmarkt. Nimi tulee saksalaisesta stollen-joulupullasta, jota kävijät tulevat markkinoilta varta vasten hakemaan. Dresdenin stollenia on leivottu jo vuodesta 1474.

Pullan lisäksi saksalaiseen jouluperinteeseen kuuluu olennaisesti joulupyramidi. Se on kotoisin noin 100 kilometriä Dresdenistä sijaitsevalta Erzgebirgen vuoristoalueelta.

Joulupyramidit ovat puusta veistettyjä rakennelmia. Niiden huipulla on ratas, jota kynttilöistä nouseva lämpö pyörittää. Dresdenin joulumarkkinoiden 14 metriä korkea joulupyramidi on upea näky!

Aloita bonusten kerääminen verkko-ostoksistasi jo tänään

Bonusway on ilmainen palvelu, jonka avulla voi kerätä bonusta rahana takaisin sekä saada alennuskoodeja ja tietoa tarjouksista. 

Mukana on yli 800 verkkokauppaa mukaan lukien suositut matka- ja hotellivaraussivustot, kuten Booking.com, Hotels.com, TravelBird ja Eckerö Line.

Lataa Bonuswayn mobiiliapplikaatio iOS- ja Android-laitteille.

Liityttyäsi saat 10 € lisäbonusta ensimmäisestä ostoksestasi: www.bonusway.fi/liity

Kaupallinen yhteistyö

Silmälaseilla saa helposti muutettua tyyliä aina tilanteen mukaan. Kehyksetkin ovat nykyään varsin edullisia, niitä voi siis omistaa useampia.

Miten silmälasit vaikuttavat tyyliin? Specsaversin järjestämän Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailun finalistit kertovat!

Tuula Karhu, 61, Joensuu

En tyydy peruslaseihin!

”Sain lasit ikänäön myötä. Silmälasit vaikuttavat tyyliini tosi paljon, ne tuovat oman säväyksen asuun. Minulla on tällä hetkellä viidet eri kehykset, niitä on ihana vaihdella. En tyydy peruslaseihin. On kiva, että lasit ovat nykyään edullisia, niitä on paremmin varaa vaihdella. Arjessa ja juhlassa voi käyttää eri laseja. Onneksi kahdet lasit yksien hinnalla –tarjouksia on usein.”

 

Paula Lahtinen, 50, Espoo

Kun kyllästyn, vaihdan uusiin!

”Olen käyttänyt silmälaseja 11-vuotiaasta, eli minulla on ollut niitä lukuisia. Olen aina tykännyt laseista. Nuorempana en kuitenkaan vaihtanut niitä niin usein. Tyylini on vaihdellut vuosien aikana. Välillä olen valinnut klassisempia kehyksiä ja iän myötä erilaisia, en kuitenkaan koskaan ihan tavallisia. Käytän samoja laseja maksimissaan kaksi vuotta. Kun kyllästyn, vaihdan uusiin!”

 

Eeva Aminoff, 54, Helsinki

Silmälaseissa pitää olla asennetta!

”Silmälaseissa pitää olla asennetta! Niiden pitää myös sopia tyyliin ja fiilikseen. Minulla on nyt käytössä kolmet lasit. Olen säästänyt myös pyöreät John Lennon -tyyliset kehykset 80-luvulta. Ne ovat taas muotia. En usko, jos joku sanoo, että hänelle eivät sovi lasit. Valikoimaa on niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti sopivat. Iäkkäämmätkin voivat rohkeasti ostaa uudenlaisia kehyksiä.”

Sähäkin silmälasimalli -kilpailu

Specsavers järjesti tänäkin vuonna kilpailun, jossa valittiin Suomen sähäkin silmälasimalli. Kilpailu toteutettiin yhteystyössä ET-lehden kanssa. Kilpailun kummina toimi Pirjo Nuotio. Kolme finalistia pääsi stailattuina Gloria Fashion Show -tapahtumaan, Specsaversin mainoskuvauksiin sekä saivat Specsaversin lahjakortit. Tuomariston valitsema voittaja pääsee hemmottelumatkalle M/S Viking Gracella.