Kukapa ei nauttisi siitä, että koti- ja pihatyöt tekisi joku muu puolestasi. Mutta suostutko siihen, että tekijä on varustettu vain tekoälyllä?

Itsestään työskenteleviä apuvälineitä kehitellään uusia koko ajan.

Robotit luuttuavat lattiat ja leikkaavat ruohon – kohta myös pesevät ikkunatkin puolestasi. Niiden ohjaileminenkin on helppoa, jos haluaa vaikuttaa manuaalisesti robottien liikkeisiin.

Esimerkiksi joitakin robottiruohonleikkurimalleja voi liikutella tarvittaessa älypuhelimella tai tabletilla. Tosin ne liikkuvat itsestäänkin ja jopa sateella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt kotiin voi toivottaa tervetulleeksi myös monen vihaaman homman apurin, eli pesurobotin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uudet ikkunanpesurobotit pesevät ikkunan mikrokuituliinan avulla, imuvoimilla ikkunan pinnassa pysyen. Mukana tulee kauko-ohjain, jolla ikkunanpesijää voi liikutella. Tekoälynsä ansiosta laitteen sanotaan pystyvän laskemaan tehokkaimman pesureitin ikkunan tai muun tason, esimerkiksi kylpyhuoneen kaakelin, pinnalla. Tästä innovaatiosta kertoo Gigantti tiedotteessaan.

Entäpä, haluatko luopua imuroinnista?

Robottipölynimuri on nimittäin tuttu apuri ja Suomen suosituimpia kotitalouksissa käytettäviä robottikoneita. Se on ollut markkinoilla jo muutamia vuosia. Imurointi sujuu silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

Tosin Kuluttaja-lehden mukaan suurin osa robotti-imureista tekee hommansa vielä melko kehnosti. Siivousteho tökkii etenkin paksulla matolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla