
Pekonihunnun alla mureaksi kypsynyt broilerinfile ja ytyisä homejuustokastike tekevät tästä salaatista herkkuaterian.
Lämmin broilerisalaatti (G)
4 annosta
3 (500 g) broilerin filettä
1 pkt (170g) pekonia
½ kiinankaali
3 avomaankurkkua
1 nippu retiisiä
2 päärynää
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
Kääri pekonisiivut tiiviisti broileri-fileiden ympärille. Kypsennä fileet 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna lihan jäähtyä hetki ja viipaloi.
Hienonna kiinankaali. Viipaloi kurkut, retiisit ja päärynät. Yhdistä vihannekset kulhossa ja sekoita joukkoon homejuustokastike. Nosta broilerinviipaleet salaatin päälle.
Vinkki! Lisää fileet salaattiin oman makusi mukaan kuumana tai kylmänä.
Vinkki! Päärynä- tai muilla hedelmäviipaleilla saat salaattiin raikasta makeutta.
Homejuustokastike (V)
1 pkt (125 g) sinihomejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
ripaus mustapippuria
1 tl suolaa
Murenna homejuusto ja sekoita se kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa 15 minuutin ajan.