Tuore tutkimus vahvistaa, että kalan hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. Omega-3-hapoista hyötyvät erityisesti vanhat.

Kaloissa on terveydelle sekä hyödyllisiä että haitallisia yhdisteitä, joiden pitoisuudet vaikuttavat eri tavalla eri-ikäisten terveyteen. Asia käy ilmi DI Olli Leinon tuoreesta väitöstutkimuksesta.

Etenkin vanhukset hyötyvät kalojen sisältämistä omega-3-rasvahapoista, sillä ne ehkäisevät yleisiä sydän- ja verisuonisairauksia.

Kalan sisältämien dioksiinien syöpäriski on rasvahappojen etua pienempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Väitös vahvistaa, että monipuolisesti eri kalalajeja syövät saavat kalojen sisältämistä yhdisteistä parhaat edut ja vähiten haittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde THL

Sisältö jatkuu mainoksen alla