Kansallismuseo kokoaa yhteen neuleperinteestä kiinnostuneita. Käsitöitä tehdään ympäri maata myös lankaliikkeissä ja vaikkapa kirkonmenojen jälkeen.

Helsisingissä Kansallismuseon neulontakahvilassa kilistellään sekä puikkoja että kahvikuppeja.

Museo kokoaa yhteen neulonnasta ja neuleperinteestä kiinnostuneita ihmisiä. Samalla jaetaan kokemuksia ja syvennetään tietoja aiheesta.

Neulontakahvilaa vetää kansatieteilijä, artenomi Anna Rauhala, joka kertoo suomalaisista perinnemalleista museokokoelmien esimerkkien avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kahvila kokoontuu Kansallismuseon kahvilassa, Mannerheimintie 34, joka kuukauden viimeisenä torstaina tammikuusta huhtikuuhun. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mukaan kannattaa ottaa oma neuletyö tai lankaa ja puikot kokeiluja varten.

Neulontakahvilan kevät:

To 29.1. kello 16 Neuleiden kuviointi arki- ja juhlaneuleissa
To 26.2. kello 16 Erilaisia reunuksia joustinneuleista pitsineuleisiin
To 26.3. kello 16 Suomalaisten neuleiden alueellisia erikoisuuksia
To 23.4. kello 16 Virolaisvaikutteita suomalaisissa neuleissa

Lisätietoa täältä.

Kirkonmenojen jälkeen

Mäntyharjun kirkon seurakuntasalissa aloittaa sunnuntaina 8. helmikuuta kello 12–14.30 Keskeneräisten Käsitöiden Qlubi. Sitä vetää kirkkoherra Ann-Maarit Joenperä. Mukaan jokin keskeneräinen työ. Myös lapset ovat tervetulleita. Luvassa on kahvi-, tee- ja sämpylätarjoilu.

Novelleja kuunnellen

Helsingin kaupunginkirjaston Novellikoukussa vaihtuva lukijavieras lukee novelleja, samalla kuin puikot heiluvat oman tai hyväntekeväisyyteen valmistuvan neuleen parissa. Kirjastot ja aikataulut löytyvät täältä.

Käsityön talossa

Käsityön talo Loftetin neulekahvila Vaasassa kokoontuu ravintola Konsulinnan kahvihuoneessa osoitteessa Raastuvankatu 28. Kokoontumiset ovat parillisten viikkojen keskiviikkoina kello 16–18.
Mukaan oma neuletyö, keskeneräinen tai uusi. Myös kiinnostavia neulelehtiä tai -kirjoja voi tuoda näytille.
Kevään teemat: 4.2. Mosaiikkineulominen, 18.2. Konttineule, 4.3. Neulominen Virossa, 18.3. Intarsia, 1.4. Täkänäneulominen, 15.4. Patenttineulominen, 29.4. Palmikkoneulominen, 13.5. Pitsineulominen, 27.5. Napinläpi.

Lankaostosten lomassa

Järvenpääläisen neulekahvila Lentävän lapasen Piilosilmukat-ryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko kello 18–20 osoitteessa Mannilantie 13. Ohjelmassa omien töiden ja taitojen esittelyä, uusien taitojen opiskelua ja yhdessäoloa. Osallistumismaksu. Lisätietoja täältä.

Taitobussi tulee

Taitobussit kiertävät Pohjois-Karjalassa järjestäen halukkaille käsityökursseja. Kurssia varten tarvitaan vain viisi osallistujaa, ja Taitobussin käsityöneuvoja tulee ohjaamaan sen.

Kurssipaikaksi sopii kylä- tai seurojentalo tai vaikka yksityiskoti. Taitobussin kurssien hinnat ovat samat kuin Taito Pohjois-Karjalan taitokeskuksissa. Paikkakunnat ja paikat täällä. Taitobussin tapahtumakalenteri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla