Limenväriset Pohjois-Pohjanmaan lapaset ovat talven raikkaimmat lämmittäjät.

Malli: Perinteinen
Työohje: Pirkanmaan Kotityö Oy
Koko: Naisen lapanen

Tarvikkeet:

 • Pirkanmaan Kotityö Oy:n paksu Pirkka-lanka tex 285 x 2 (100 % villa, vyyhti 100 g= 170 m, kerä 50 g= 85 m)
  - luonnonvalkoista (101) 50 g
  - vihreää (260) 100 g
 • Sukkapuikot nro 3
  Neuletiheys: 10 x 10 cm = 26 s ja 27 krs. Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat isommat lapaset, vaihda isommat puikot.

Neulominen:

 • Luo vihreällä langalla 48 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo vihreällä 6 kerrosta 1o 1n joustinneuletta seuraavasti; 1 s oikein kiertäen takareunasta ja 1 nurin. Neulo sitten joustinneuletta vuorotellen 2 krs valkoisella ja 2 krs vihreällä, toista raidoitus vielä 3 kertaa (katso ruutupiirros). Neulo resorin loput 6 kerrosta vihreällä langalla ja aloita kirjoneule ruutupiirroksen mukaan. Peukalon paikka: kun olet neulonut kirjoneuletta 17 kerrosta, ota puikon reunasta peukaloa varten 10 s apulangalle. Luo tilalle uudet 10 s ja jatka kirjoneuletta vielä 28 krs piirroksen mukaan.
 • Aloita kärkikavennukset. Tee kavennukset joka kerroksella; 1. ja 3. puikon alussa toinen ja kolmas silmukka ylivetäen yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa kolmanneksi ja toiseksi viimeinen silmukka oikein yhteen. Kun lapasen kummallakin puolella on jäljellä 6 s (yht.12s), pujota silmukat hakaneulalle ja käännä ne nurjalle puolelle. Siirrä silmukat takaisin kahdelle puikolle ja neulo kummaltakin puikolta 1 s oikein yhteen, päättäen näin samalla silmukat. Neulo toinen lapanen peilikuvaksi.
 • Peukalo: Poimi 10s apulangalta ja toiset 10 s luotujen silmukoiden reunasta sekä 1 s kummastakin peukalon reunasta (=22 s). Jaa silmukat kolmelle puikolle (7s/7s/8s). Neulo peukalo kirjoneuleena ruutupiirroksen mukaan. Tee peukalon kärkikavennukset joka kerroksella, neuloen joka puikon alussa 2 s oikein yhteen, kunnes jäljellä on
 • 4 s. Vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä.

Viimeistely:

 • Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.

Hoito:

 • Pese neule käsin viileässä, 30-asteisessa, tasalämpöisessä vedessä miedolla pesuaineella kevyesti puristellen. Lämpötilan vaihtelut ja kova hankaus aiheuttavat villan vanumisen. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.

  Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. 03-225 1420, fax 03-223 7223, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.


 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla