Tölkinnipsuista syntyy rintarosseja ja tuubilangasta säilytyskoreja, kun käsistään taitavat ihmiset ovat vauhdissa. ET-käsityöristeilyllä voittajatyön kukat hehkuivat kuin aidot.

Pöydän ääressä luodaan erivärisistä metallilangoista tyylikkäitä koruja.
Uudesta tuttavuudesta, kotimaisesta solmupuusta voi kätevästi punoa pötköä ja yhdistää sen vaikka rintakoruksi tai kranssiksi.

ET-käsityöristeilyllä Helsingistä Tallinnaan tällä viikolla oli käsinkosketeltavan puuhakas ja innostunut tunnelma.

Pussukkapajassa neuvottiin hauskan persoonallisen pussukan ompelu olkatoppauksista ja vanuneista villapaidoista. Pisteenä iin päälle se kirjottiin. Moni harmitteli, että säilöttyään vuosikausia olkatoppauksia viskasi ne äskettäin roskiin. Opetus: mitään käsityötarviketta ei saisi heittää pois.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

ET-käsityöristeilyyn liittyi käynti Karnaluksissa, jossa on kaikkea, mitä käsitöihin tarvitsee.  Hyllyissä on metrikaupalla eri värisiä vetoketjuja, ompelulankoja, pitsejä, nappeja ja nauhoja.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ostohimoja Karnaluksissa hillitsee hiukan kassasysteemin hitaus ja se, että vain käteinen käy. Tottuneet Karnaluksin kävijät tiesivät heti, mitä tahtovat ja lähtivät aarteidensa kanssa kassalle ennen jonojen muodostumista.

Yksi risteilyn kohokohdista oli Itämeren kauneimman  käsityön valinta. Osallistuja toivat näytille 69 upeaa käsityötä. Niistä äänestettiin kolme parasta.

Voittajaksi selvisi Anne Poropatin taidokas virkattu kukkakimppu. Hän kertoo tehneensä kymmeniä ja kymmeniä erilaisia kukkia ja perhosia virkaten.

Toiseksi tuli Eija Koskisen Leevi-lokki, joka oli huovutettu! Se kuulemma vaihtaa paikkaa kotona aina säännöllisesti.

Kolmannen sijan sai Eila Koposen tekemä upea kastemekko, jossa on kastettu niin lapsia kuin lapsenlapsia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla