Muikeasti maustettu jauhelihasalaatti säikäyttää hurjemmankin nälän.

Meksikolainen jauhelihasalaatti

4 annosta

400 g jauhelihaa

½ avokado

½ sitruunan mehu

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rasia kirsikkatomaatteja

2 kevätsipulinvartta

1 pieni kerä amerikansalaattia

1 prk ( 285 g) mustapapuja

2 rkl öljyä

2 tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 rkl tacomaustetta, esim. Santa Maria

Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Leikkaa toinen puolikas pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuutioihin sitruunan mehu. Valmista toisesta puolikkaasta kastike viereisen ohjeen mukaan.

Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna kevätsipulinvarret. Leikkaa salaatti reilunkokoisiksi lohkoiksi. Valuta pavut.

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha kypsäksi. Lisää tacomauste, sipulit ja valkosipuli. Paista vielä pari minuuttia ja sekoita joukkoon pavut.

Aseta salaattilohkot tarjoiluvadille tai lautasille. Ripottele päälle muut ainekset ja lopuksi sopivasti avokadokastiketta.

Salaattivinkki!

Vaihtele salaatteja. Kiinankaali, jäävuorisalaatti,ja roomansalaatti kestävät nahistumatta kuuman

jauhelihan lisäämisen.

Jauhelihavinkki!

Paista jauheliha pannulla kuumassa öljyssä. Mausta reilusti ja lisää salaattiin lämpimänä juuri ennen ruokailua.

Avokadokastike (G V)

2 dl

½ avokado

1 valkosipulinkynsi

1 dl ranskankermaa

2 rkl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

Soseuta sauvasekoittimella avokado, valkosipulinkynsi ja ranskankerma. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunamehu. Mausta.