Näillä herkuilla nainen hurmataan, lupaavat espoolaisen työväenopiston kokkikurssilaiset, seniorimiehet. Katso ohjeet!
Alkuun
Kylmä avokadokeitto
8 dl kanalientä (8 dl vettä ja 1-2 kanaliemikuutiota)
4 syöntikypsää avokadoa
1/2 dl sitruunamehua
2 dl kuohukerma
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Pinnalle
100 g kuorittuja katkarapuja tai kirjolohen mätiä, yrttejä silputtuna
- Kiehauta kanaliemi ja jäähdytä se.
- Halkaise kypsät avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha lusikalla. Soseuta. Mausta sitruunamehulla heti, ettei avokadosose tummu.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita avokadomassaan jäähtynyt kanaliemi. Nostele joukkoon kermavaahto. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nostele keitto keittolautasille ja asettele annoksen pinnalle rapuja ja yrttejä.
Saaristolaisleivät
saaristolaisleipää
1 tlk ranskankermaa
1/4 tl piparjuuritahnaa
100 g kylmäsavulohta
tilliä
- Leikkaa leivästä yksi viipale ruokailijalle.
- Notkista ranskankerma vispilällä ja mausta piparjuuritahnalla.
- Levitä tahnaa leipäviipaleille.
- Asettele päälle lohta ja tilliä.
- Tarjoile avokadokeiton kanssa.
Pääruoka
Sitruuna-rosmariinirisotto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
25 g voita
2 rkl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
pari oksaa tuoretta rosmariinia
50 g raastettua parmesan-juustoa
1 dl kuohukermaa
suolaa, valkopippuria maun mukaan
- Hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi voi-oliiviöljyseoksessa lämpimässä kasarissa.
- Valmista kasvisliemi. Lisää kiehuvaan veteen 1–2 kasvisliemikuutiota.
- Lisää risottoriisi kasariin sipulien joukkoon ja kuullota, kunnes riisi muuttuu läpinäkyväksi.
- Lisää pari kauhallista kasvislientä kerrallaan, anna imeytyä. Sekoittele välillä ja lisää taas pari kauhallista lientä.
- Kun kasvisliemi on lähes käytetty, maista riisiä. Raasta sitruunankuoresta keltaista osaa risoton joukkoon. Tiristä sekaan mehu.
- Riivi rosmariinin oksasta lehdet ja silppua niitä hieman veitsellä. Lisää risottoon. Mausta.
Mitä tarjoaisit jälkiruuaksi? Ehdota!