Näillä herkuilla nainen hurmataan, lupaavat espoolaisen työväenopiston kokkikurssilaiset, seniorimiehet. Katso ohjeet!

Alkuun

Kylmä avokadokeitto

8 dl kanalientä (8 dl vettä ja 1-2 kanaliemikuutiota)
4 syöntikypsää avokadoa
1/2 dl sitruunamehua
2 dl kuohukerma
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Pinnalle
100 g kuorittuja katkarapuja tai kirjolohen mätiä, yrttejä silputtuna

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Kiehauta kanaliemi ja jäähdytä se.
  2. Halkaise kypsät avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha lusikalla. Soseuta. Mausta sitruunamehulla heti, ettei avokadosose tummu.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Sekoita avokadomassaan jäähtynyt kanaliemi. Nostele joukkoon kermavaahto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Nostele keitto keittolautasille ja asettele annoksen pinnalle rapuja ja yrttejä.

Saaristolaisleivät

Sisältö jatkuu mainoksen alla

saaristolaisleipää
1 tlk ranskankermaa
1/4 tl piparjuuritahnaa
100 g kylmäsavulohta
tilliä

  1. Leikkaa leivästä yksi viipale ruokailijalle.
  2. Notkista ranskankerma vispilällä ja mausta piparjuuritahnalla.
  3. Levitä tahnaa leipäviipaleille.
  4. Asettele päälle lohta ja tilliä.
  5. Tarjoile avokadokeiton kanssa.

Pääruoka

Sitruuna-rosmariinirisotto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
25 g voita
2 rkl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
pari oksaa tuoretta rosmariinia
50 g raastettua parmesan-juustoa
1 dl kuohukermaa
suolaa, valkopippuria maun mukaan

  1. Hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi voi-oliiviöljyseoksessa lämpimässä kasarissa.
  2. Valmista kasvisliemi. Lisää kiehuvaan veteen 1–2 kasvisliemikuutiota.
  3. Lisää risottoriisi kasariin sipulien joukkoon ja kuullota, kunnes riisi muuttuu läpinäkyväksi.
  4. Lisää pari kauhallista kasvislientä kerrallaan, anna imeytyä. Sekoittele välillä ja lisää taas pari kauhallista lientä.
  5. Kun kasvisliemi on lähes käytetty, maista riisiä. Raasta sitruunankuoresta keltaista osaa risoton joukkoon. Tiristä sekaan mehu.
  6. Riivi rosmariinin oksasta lehdet ja silppua niitä hieman veitsellä. Lisää risottoon. Mausta.

Mitä tarjoaisit jälkiruuaksi? Ehdota!

Sisältö jatkuu mainoksen alla