Punajuurta, sitruunalla maustettua voita, viikunoita ja savulihaa. Siinäpä täydelliset makuparit rieskan, sämpylän, ruisleivän ja maalaisleivän päälle.
Mietitkö, mikä olisi täydellinen makupari ohrarieskalle tai sopiiko maalaisleivän päälle mikään muu yhtä hyvin kuin suolakala? ET:n ruokatoimittaja Christina Aaltio vinkkasi parhaimmat leivänpäälliset!
Ohrarieskalle
"Tuoreen rieskan päällä voi on aina hyvää. Nyt kaupoissa on myös uutta, kirpeällä sitruunalla tai mehevällä valkosipulilla maustettua tuttua, oikeaa voita. Nam!"
Ruisleivälle
"Liha maistuu ruisleivällä. Suosittelen reikäleivälle tai vaikkapa jälkiuunileivälle kylmäsavuhärkää ja makean-suolaista maustekurkkua. Hyvin toimii myös punajuuri."
Sämpylän väliin
"Pehmeän sämpylän väliin sipaisen aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua hummusta eli paputahnaa, rapeaa salaattia, basilikaa ja tomaattia."
Maalaisleivälle
"Maalaisleipä saa ihan uuden ulottovuuden, kun levität leipäviipaleelle maustamatonta tuorejuustoa, viikuna- ja omenaviipaleita."