Punajuurta, sitruunalla maustettua voita, viikunoita ja savulihaa. Siinäpä täydelliset makuparit rieskan, sämpylän, ruisleivän ja maalaisleivän päälle.

Mietitkö, mikä olisi täydellinen makupari ohrarieskalle tai sopiiko maalaisleivän päälle mikään muu yhtä hyvin kuin suolakala? ET:n ruokatoimittaja Christina Aaltio vinkkasi parhaimmat leivänpäälliset!

Ohrarieskalle

"Tuoreen rieskan päällä voi on aina hyvää. Nyt kaupoissa on myös uutta, kirpeällä sitruunalla tai mehevällä valkosipulilla maustettua tuttua, oikeaa voita. Nam!"

Ruisleivälle

"Liha maistuu ruisleivällä. Suosittelen reikäleivälle tai vaikkapa jälkiuunileivälle kylmäsavuhärkää ja makean-suolaista maustekurkkua. Hyvin toimii myös punajuuri."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sämpylän väliin

"Pehmeän sämpylän väliin sipaisen aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua hummusta eli paputahnaa, rapeaa salaattia, basilikaa ja tomaattia."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maalaisleivälle

"Maalaisleipä saa ihan uuden ulottovuuden, kun levität leipäviipaleelle maustamatonta tuorejuustoa, viikuna- ja omenaviipaleita."

Vierailija

Olisi kiva tietää mitä tälaiset herkuttelijat ovat elopainoltaan: ihan vaan ilman sarvia ja hampaita

 

Olen tälläinen herkuttelija, 161 cm ja 59kg. Kasvatan parvekkeellani salaattia, tomaattia, persiljaa, ruohosipulia, paprikaa. Niitä on kiva leivän päälle napsia. Vuokraamallani kasvimaapalstalla (15€/vuosi) kasvatan juureksia, papuja, mansikkaa jne... Ensi kesänä ajattelin laittaa viinimarjaa kasvamaan ja raparperin. Muut tykötarpeet ostan kaupasta. Koska eläkeläisenä on aikaa, katson tarjoukset ja ale-hinnoitellut tuotteet. Pieni pakastimeni on uutterassa käytössä.Niin ja plantaasilleni ajelen polkupyörällä. 

 

Minä, ruokavammainen olen 158 cm pitkä ja painan 54 kiloa. En mässytä makeaa, syön paljon kalaa ja kasviksia sekä oman puutarhan ja metsän antimia. Ruoka-allergioiden takia laihduin 20 kg parissa vuodessa. Olen myös paljon liikkeellä, metsän antimia haaliessa tulee käveltyä helposti 5 kilometriä vaativassa maastossa. Kroppa kiinteytyy ja keho sekä mieli nauttivat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla