Kipakat puolukat sulavat suussa, kun niiden kanssa vaahdotetaan pehmeää vaniljaa. Pirteä herkku sopii hyvin myös pääsiäispöytään!

Puolukkavaahto

6–8 annosta
5 dl vettä
1 ½ dl ruokosokeria
1 dl mannaryynejä
3 dl (200 g) puolukoita
ripaus suolaa
2 dl vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta

  • Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon mannaryynit voimakkaasti vatkaten.
  • Keitä puuroa kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
  • Soseuta puolukat ja lusikoi puuroon. Mausta ripauksella suolaa.
  • Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  • Vaahdota vaniljakastike ja kääntele puuron sekaan.
  • Vinkki! Vaihda halutessasi puolukat herukoihin.

Leena Airo Turusta kertoo

”Kolme veljenpoikaani pyytävät minua aina tekemään ´hämmästyshuttua’ eli puolukkavaahtoa. Helppoa jälkiruokaa, jota tuleekin tehtyä usein. Hutun pohjana on tuttu vispipuuro, mutta kun puuron maustaa ruokosokerilla ja kääntelee joukkoon vaniljavaahtoa, syntyy raikas ja kuohkea jälkiruoka. Reilusta annoksesta riittää muutamaksi päiväksi.”

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

 

Vierailija

Puolukkavaahto

Kuulostaa herkulliselta! Olen surrut sitä, kun en "ruoka-ainevammaisena" voi enää syödä vispipuuroa mannaryyneistä valmistettuna enkä ruispuolukkapuuroa uutispuurosta puhumattakaan. Aion tehdä tuota vaahtoa polenta- tai karkeista riisijauhoista, kiitos vinkeistä. Vaniljakastikkeen sijaan vatkaan vaikka soijakermaa sekaan. Meillä oli tapana syksyisin keittää uutispuuroa tilamme riihitetyistä ruisjauhoista. Pyysimme naapureitakin sadonkorjuujuhlaan, jossa tarjosimme muitakin peltojen sekä...
Lue kommentti

Puolukkavaahto

Farinan karkeat riisijauhot sopivat myös keliaakikoille. Ei erota mannaryyneistä. Ruijauhoon tehty puolukkapuuro vasta herkkua on. Ennen oli kaupoissa karkea "puuroruisjauho", mutta en ole löytänyt sitä enää. Tavallinen on kuitenkin parempi kuin hieno puuroon.
Lue kommentti