Kipakat puolukat sulavat suussa, kun niiden kanssa vaahdotetaan pehmeää vaniljaa. Pirteä herkku sopii hyvin myös pääsiäispöytään!

Puolukkavaahto

6–8 annosta
5 dl vettä
1 ½ dl ruokosokeria
1 dl mannaryynejä
3 dl (200 g) puolukoita
ripaus suolaa
2 dl vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta

  • Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon mannaryynit voimakkaasti vatkaten.
  • Keitä puuroa kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
  • Soseuta puolukat ja lusikoi puuroon. Mausta ripauksella suolaa.
  • Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  • Vaahdota vaniljakastike ja kääntele puuron sekaan.
  • Vinkki! Vaihda halutessasi puolukat herukoihin.

Leena Airo Turusta kertoo

”Kolme veljenpoikaani pyytävät minua aina tekemään ´hämmästyshuttua’ eli puolukkavaahtoa. Helppoa jälkiruokaa, jota tuleekin tehtyä usein. Hutun pohjana on tuttu vispipuuro, mutta kun puuron maustaa ruokosokerilla ja kääntelee joukkoon vaniljavaahtoa, syntyy raikas ja kuohkea jälkiruoka. Reilusta annoksesta riittää muutamaksi päiväksi.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla