Täysjyväriisistä, kasviksista ja avokadosta valmistettu kasvisruoka takaa riittävän kivennäisaideiden ja pehmeiden rasvojen saannin.

4 annosta

3 dl täysjyväriisiä
2–3 porkkanaa
3 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 ½ rkl tuoretta inkivääriä
½ tuoretta chiliä
2 dl cashewpähkinöitä
2 rkl soijaa
2 tl väkiviinaetikkaa
2 tl sokeria
1 avokado
1 dl silputtua lehtipersiljaa

  1. Keitä täysjyväriisi napakan kypsäksi paketin ohjeiden mukaisesti.
  2. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lastuiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja chili.
  3. Lisää paistinpannulle cashewpähkinät paahtumaan muutamaksi minuutiksi. Ota pähkinät pois ja lisää pannulle öljy, valkosipuli, inkivääri, chili ja porkkanat. Kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka paistamista välillä riisiä käännellen noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita soija, väkiviinietikka ja sokeri erillisessä kulhossa. Lisää kastike.
  5. Kuori ja paloittele avokado ja silppua lehtipersilja. Lisää riisiin ja tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Reseptissä on aivan turhaan sokeri ja pähkinät tuottamassa kaloreita, kuin riisin voi vaihtaa punariisiin josta saa pähkinäistä makua. Tosin punariisi olisi esikeitettävä. Etikan sijaan laittaisin sitruunan mehua.

On hauskaa kokata, eikös vaan!

Vierailija

En tykkää avokadon mausta, jättäisin sen pois, samoin sokerin ja etikan. Riisin tilalle terveellisempää ohraa. Samaa mieltä kuin edeltävä kirjoitus, kuuma kuumana ja kylmä kylmänä. Tämä resepti ei ole minua varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla