Broilerisalaatti tarjoillaan itse tehdyn ruohosipuli-majoneesikastikkeen kanssa

4 annosta

kerä rapeaa salaattia, esimerkiksi Cosmopolitan
4 tomaattia
12 uutta keitettyä perunaa
4 broilerin ohutta fileepihviä
(1 dl parmesaanilastuja)

Marinadi
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
pari rosmariininoksaa
3 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
suolaa

  1. Valmista marinadi. Yhdistä öljy ja etikka ja silppua joukkoon rosmariini ja valkosipuli. Viimeistele marinadi pippurilla ja suolalla. Paloittele broileripihvit kolmeen osaan. Lisää marinadi broilerien päälle ja anna lihojen maustua 30 minuuttia.
  2. Huuhtele, linkoa ja revi salaatti valmiiksi tarjoilukulhoon.
  3. Halkaise tomaatit ja perunat.
  4. Kuumenna tippa öljyä muurikassa tai paistinpannussa. Kypsennä broilerit ja paahda samalla perunoihin ja tomaatteihin pintaa.
  5. Nosta kuumat kasvikset ja broileri rapean salaatin joukkoon. Lisää halutessasi parmesaanilastuja. ­Tarjoa itse tehdyn ruohosipuli­majoneesin kanssa.

Ruohosipulimajoneesi

2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
½ tl suolaa
(½ tl sokeria)
2 ½ dl rypsiöljyä
½ dl silputtua ruohosipulia

  1. Käytä huoneenlämpöisiä aineksia.
  2. Sekoita keltuaiset, sitruuna­mehu ja pestyn sitruunan kuori­raaste sauvasekoittimella korkeassa kulhossa.
  3. Anna sauvasekoittimen käydä ja lisää joukkoon rypsiöljyä ohuena nauhana, kunnes majoneesi sakenee. Mausta suolalla, sokerilla ja ruohosipulisilpulla. Pyöräytä seosta vielä   sauvasekoittimella.
  4. Majoneesi säilyy jääkaapissa 4 vuorokautta.
Vierailija

Broilerisalaatti

Miten on, kun tuossa ohjeessa on perunaa joka sisältää paljon hiilareita, juustoraastetta joka tuo eläinrasvaa, majoneesia jossa käytetään kanamunaa ja keltuaisessaon kolestrolia. Vosiko ajatella että tuon aterian arvot olisivat myös laskettu ja esillä? Osaan kyllä tehdä tuosta ja olen tehnytkin "vähävoimaisemman" versioin. Siitä ei olekaan kysymys, vaan siitä miksi täytyy lykätä yhteen ateriakokonaisuuteen (niin kuin nykyään on tapana) kaiken maailman ainesosat? Kokoajan liisäänty se osa...
Lue kommentti

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla. 

Lohipastrami maistuu joulupöydän alkupalana sellaisenaan tai saaristolaisleivän päällä. 

Lohipastrami

2-4 annosta

400 g lohta
1,5 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
1 appelsiininkuorta raastettuna
2 tl korianterinsiemeniä
tuorekelmua
tarjoiluun saaristolaisleipää

  1. Osta pala lohta fileen paksuimmasta kohdasta. Leikkaa pala kolmeksi tangoksi. Levitä suola lautaselle ja kieritä kalatangot suolassa. Kääri kalat tiukasti kelmuihin ja nosta kalatangot jääkaappiin tunniksi.
  2. Paahda seesaminsiemenet pannulla, raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja rouhi korianterinsiemenet morttelissa.
  3. Ota kalat kylmästä. Pyyhi suola pois. Paista kalatankoja kuivalla pannulla noin minuutti joka puolelta, niin että pinta saa paistoväriä.
  4. Hiero kalapalojen pintaan korianterin- ja seesaminsiemeniä sekä appelsiinin- kuoriraastetta. Kääri kalat uudelleen kelmuihin. Anna kalojen maustua seuraavaan päivään. Leikkaa tangot noin kolmen sentin paloiksi. Tarjoa sellaisenaan tai saaristolaisleivän päällä.