Disan kalapihvit syntyvät ilman kananmunaa ja jauhoja.
Disan kalapihvit syntyvät ilman kananmunaa ja jauhoja.

Lahna, ahven, särki tai hauki. Kohta sinäkin osaat hyödyntää kalastajan monipuolista saalista maukkaalla reseptillä.

Disan kalapihvit

  • 10–12 pihviä
  • 500 g haukifileetä
  • 500 g kirjolohi-, lahna- tai suutarifileetä
  • 1 sipuli
  • 1 dl silputtua tilliä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua valkopippuria

Paistamiseen

  • voita ja ruokaöljyä

Valmista näin

  • Poista kalafileistä nahka ja ruodot. Paloittele filee reiluiksi paloiksi. Pane kalapalat monitoimikoneeseen ja jauha ne tasaiseksi massaksi.
  • Kuori ja silppua sipuli, hienonna tilli. Lisää sipuli, tilli, suola ja valkopippuri kalamassan joukkoon. Sekoita massa käsin tasaiseksi.
  • Muodosta kostutetuin käsin massasta pihvejä. Paista niitä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta voin ja ruokaöljyn seoksessa.
  • Tarjoa kalapihvit perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa tai kalahampurilaisen pihvinä.

Kuka on reseptin takana oleva Disa Henriksson?

Lue hänestä lisää täällä.