Tarjoa tämä makeahko focaccia vaikka grilliruoan kanssa tai omana herkkunaan kahvihetkessä.

Taikina

  • 9 dl rouheisia sämpyläjauhoja
  • 2 dl ohraleseitä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 5 dl vettä
  • 2 dl mustikoita
  • 2 rkl hillosokeria
  • 1 dl hienonnettua rucolaa tai ½ dl minttua
  • 2 rkl limetin- tai sitruunankuorta

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää siirappi ja lämmin vesi. Sekoita reippaasti. Taikina saa olla löysähköä.

Kaada taikina kahdeksi keoksi leivinpaperille pellille. Ripota päälle jauhoja ja taputtele keot litteiksi leiviksi.  Kohota noin 20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Raasta pestyn limetin tai sitruunan kuorta. Hienonna tuoretta rucolaa tai minttua. Sekoita vihreät, sitruskuori sekä hillosokeri mustikoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Painele leipien pintaan peukalolla koloja ja täytä ne mustikkaseoksella.

Kohota noin 15 minuuttia.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Muut ihanat mustikkaherkut

Sisältö jatkuu mainoksen alla