ET:n lukijan Seijan sienipiirakka mehevöityy kermalla ja särmittyy valkosipulilla. Ota talteen ohje!

Seijan sienipiirakka

6–8 palaa

Taikina

3 dl vehnäjauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

125 g voita tai leivontamargariinia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

ripaus suolaa

(1–2 rkl vettä)

Täyte

1 l tuoreita TAI 1 ½ dl kuivattuja suppilovahveroita

3 dl ruokakermaa

3 munaa

3 valkosipulinkynttä

rouhittua mustapippuria

suolaa

2 dl juustoraastetta

 

Valmista näin

Nypi jauhot ja rasva tasaiseksi. Lisää suola ja tarvittaessa vettä.

Painele taikina palloksi ja anna vetäytyä kylmässä vähintään 15 minuuttia.

Perkaa tuoreet sienet. Paista kevyesti kosteus pois pannulla.

Sekoita ruokakerman joukkoon munat. Jos käytät kuivattuja sieniä, upota sienet kermaan. Lisää silputut valkosipulinkynnet, mustapippuria ja suolaa. 

Painele taikina piirakkavuuan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle ja reunoille. Voit tehdä taikinasta myös useamman annospiiraan.

Esipaista pohjaa 5–10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla.

Kaada kermaseos pohjan päälle. Ripottele tuoreet sienet pintaan ja juustoraastetta päälle. Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata osa pohjan jauhoista hiivaleipäjauhoilla.

 

Lukijan keittiöstä:

”Suppilovahverot ovat lempisieniäni, ja pakastan ja kuivaan niitä pitkin syksyä. Sienipiirakkaa tarjoan lapsilleni, kun he piipahtavat kylään, mutta sitä saavat myös ulkomaalaiset vieraamme. Se maistuu aina!”

Seija Ruukki, Jämsä

Sisältö jatkuu mainoksen alla