Sienimuhennosta voi käyttää esimerkiksi metsästäjänleivän täytteenä.

4 annosta
1 l kantarelleja
1 sipuli
öljyä tai voita paistamiseen
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
persiljaa

Tarjoiluun
4 pyöreää ruisleipää tai paahtoleipäviipaletta
jääkaappimargariinia
4 jauhelihapihviä
salaattia

  1. Paloittele isot sienet, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipuli. Heitä sienet kuumalle pannulle. Lisää rasva ja sipuli, kun neste on haihtunut.
  2. Hauduta muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle ruokakerma, mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  4. Anna muhennoksen kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää joukkoon lopuksi hienonnettua persiljaa.

Vinkki: Sienimuhennos kruunaa rukiisen metsästäjänleivän. Sipaise leivälle voita. Nosta päälle kuuma jauhelihapihvi ja kauhallinen muhennosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mökin muori

Mies ei oikein välitä sieniruuista mutta melkein kerran viikkoon saan tyttärenpojan ruokavieraaksi ja hyvin usein nautimme kahdestaan sienimuhennoksesta ja keitetyistä perunoista. Hyvät ja selkeät maut, voiko olla parempaa. 

Sienimuhennokseen käytän purkillisen smetanaa...epäterveellistä, tiedän, tiedän.

Mitäs äijäsi laittaa itselleen. Sikanautaa ja keittämiäsi pottuja? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla