Nämä perunat eivät valmistu hetkessä, mutta tulos on herkullinen.

Valmistusaika: 50 + 20 minuuttia 

8 keskikokoista Rosamunda-perunaa
1 rkl oliiviöljyä
½ prk (100 g) maustettua créme fraîchea (esim. Arlan herkkutatti-timjami)
1 dl pilkottua ruohosipulia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

  1. Pese, kuivaa ja öljyä perunoiden pinta. Kypsennä perunoita 220-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Anna jäähtyä, kunnes voit käsitellä perunoita.
  2. Leikkaa perunoista ”lakki” pituussuunnassa. Koverra perunoiden sisus varovasti kulhoon. Jätä noin ½ cm perunaa reunoille ­kovertamatta.
  3. Muhenna perunoiden sisus haarukalla. Lisää ranskankerma, ruohosipulit, suola ja pippuri. Täytä perunat kukkuroilleen ja laita ne takaisin uuniin noin 12 minuutiksi, kunnes täyte on saanut herkullisen vaaleanruskean pinnan. Tarjoa perunat raikkaan, vihreän salaatin kera.

Vinkki: Voit käyttää myös kevyttä ranskankermaa ja maustaa perunat itse. Mausteeksi sopivat esimerkiksi valkosipuli, tuoreet yrtit ja sitruunankuori.