Aina lohta! Paitsi - tämä lohi ei maistukaan tavanomaiselta, sillä se saa pinnalleen mausteita Lähi-idästä. Ohjeet myös videolla!
Appelsiinilohi
6 annosta
- noin 1 kg kirjolohi- tai lohifileetä
- 4 rkl teriyakikastiketta
- 4 sentin pala inkivääriä
- 2 appelsiinia
- 1 dl kuorellisia manteleita
- (1 dl graanaattiomenansiemeniä)
Sivele lohen pintaan leivinsiveltimellä teriyakikastiketta.
Kuori inkivääripala ja raasta se fileen päälle. Kuori appelsiini ja leikkaa se puolen sentin viipaleiksi. Asettele appelsiinirenkaat kalafileen päälle. Ripottele päälle manteleita.
Kypsennä kalaa 200 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää.
Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet. Koristele kala siemenillä.
Koska Japani (teriaki ja inkivääriki) on siirtynyt lännemmäksi lähi-itään?