
Manteli ja vadelmat maustavat tämän herkullisen piirakan.
125 g voita tai margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokosokeria
1 rkl vettä
Täyte
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
100 g jauhettua mantelia
3 dl vadelmia
100 g tummaa suklaata
mantelilastuja
Koristeeksi
vadelmia
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Nypi voin joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Lisää vesi. Taputtele tasaiseksi palloksi.
- Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa kelmuun pakattuna puolisen tuntia.
- Levitä taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli ohueksi piirakkapohjaksi. Levitä pohja piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla muutamia reikiä. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Valmista kuorrute. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja lopuksi mantelijauho. Leikkaa suklaa rouheeksi.
- Ripottele piirakkapohjalle suklaarouhetta ja vadelmia.
- Levitä mantelitäyte päälle ja koristele mantelilastuilla.
- Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Koristele torttu tuoreilla vadelmilla ennen tarjoilua.
Muista myös nämä vadelmaherkut
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa