Manteli ja vadelmat maustavat tämän herkullisen piirakan.

125 g voita tai margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokosokeria
1 rkl vettä

Täyte
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
100 g jauhettua mantelia
3 dl vadelmia
100 g tummaa suklaata
mantelilastuja

Koristeeksi
vadelmia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Nypi voin joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Lisää vesi. Taputtele tasaiseksi palloksi.
  • Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa kelmuun pakattuna puolisen tuntia.
  • Levitä taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli ohueksi piirakkapohjaksi. Levitä pohja piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla muutamia reikiä. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  • Valmista kuorrute. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja lopuksi mantelijauho. Leikkaa suklaa rouheeksi.
  • Ripottele piirakkapohjalle suklaarouhetta ja vadelmia.
  • Levitä mantelitäyte päälle ja koristele mantelilastuilla.
  • Paista piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Koristele torttu tuoreilla vadelmilla ennen tarjoilua.

Muista myös nämä vadelmaherkut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla