Älä heitä ruokaa pois! Edellisen päivän riisi, keitetyt perunat ja kova leivänkannikka taipuvat uuteen uskoon. Luovalla asenteella teet tähteistä tähtiä.

Katso edulliset reseptit:

Palsternakkakeitto ja sitruunakrutongit, hinta 1,70 e

Perunamunakas, hinta 1,50 e

Broilerivuoka, hinta 2 e

Lohipihvit ja chiliriisi, hinta 2,20 e

Kirjavinkkejä

Sujuvan arjenhallinnan kouluttaja Irmeli Castrén tarttuu uusimmassa kirjassaan niksipatteristoon, jonka avulla kokkaa ekologisesti. Säästö tuntuu paitsi omassa pussissa myös kansantaloudessa. Kirja on täynnä mainioita vinkkejä ruoan säilyttämisestä ja valmistamisesta aina laitteiden huoltamiseen.

”Kostunut näkkileipä muuttuu rapeaksi mikroaaltouunissa, väsähtänyt kiinankaali kelpaa vokkaamiseen ja kaakelin välit saa hohtaviksi piimällä”, Irmeli vakuuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

KIRJAN IDEA: Osta sen verran kun tarvitset, ja ota lautaselle se mitä syöt.
Irmeli Castrén: Nykykeittiön niksit. Gummerus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ällöttääkö käyttää vanhoja ruokia? Vielä mitä. Elina Teerijoki, turkulainen toimittaja ja kulinaristi, saa eilisenkin ruoan maistumaan. Pieneen kirjaseen mahtuu reseptejä ruoka-aineittain jaoteltuna. Perunasta saa sitruuna-inkivääriröstejä ja jauhelihasta vaikka lihapiirakkaa.

KIRJAN IDEA: Älä osta raaka-aineita, jollet tiedä, mitä aiot niistä tehdä.
Elina Teerijoki: Sata ruokaa tähteistä. Kameli.

Vierailija

Aivottomat on ihan jees, mutta niillä ei ole mitään annettavaa näihin keskusteluihin.

Tähteistä olikin puhe, eikö?

Edellisen kysyjän aivoituksen tähteistä?

Sian tähteistä? Ruuantähteistä?

Kun laitan ruokaa ei siitä jää "tähteeksi" jämiksi, jääneiksi, jätöksiksi..syön kaikki, niin monta kertaa kuin on tarpeen, että loppuu! Kaikkia typeryyksiä ihmiset kyselee, ne on kait niitä uusavuttomia, teoissaan kuin ajatuksissaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla