Paraskin kahvijauhe menee hukkaan, jos oikaiset keittohommissa.

Näin saat aromikasta ja hyvän makuista kahvia: 

1. Tärkeää on tuoreus. Jauhettu kahvi säilyy parhaiten viileässä ja omassa pakkauksessaan, jota pidetään ilmatiiviisssä rasiassa. Monet säilyttävät kahvia jääkaapissa. Silloin ilmatiiviys on erityisen tärkeää, ettei kahvi ime jääkaapista hajuja itseensä.

2. Kaada raikas ja kylmä vesi suodatinkeittimen vesisäiliöön erillisellä kannulla. Kahvikannussa on rasvaa, joka joutuu veden mukana koneistoon ja aiheuttaa paitsi huonon maun, myös haittaa kahvinkeittimelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Valitse oikeankokoinen suodatinpaperi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Mittaa kahvi kahvimitalla, 7 g kuppia kohden.

5. Tasoita kahvijauheen pinta suodatinpaperissa lusikalla niin, että vesi valuu läpi tasaisesti.

6. Sekoita valmis kahvijuoma ennen tarjoilua.

7. Nauti kahvi 30 minuutin kuluessa valmistuksesta.

Kahvinkeittimen puhdistuksen ABC

Rasva lähtee emäksellä

Puhdista suodatinkahvinkeitin kerran kuussa. Lisää kolme ruokalusikallista soodaa litraan vettä. Kaada soodavesi kahvinkeittimen säiliöön ja keitä soodavesi keittimen läpi. Huuhtele keitin keittämällä kannullinen vettä muutamaan kertaan.

Kalkki lähtee hapolla

Tee happokäsittely, kun näet keittimessä kalkkisaostumia.
Liuota kaksi ruokalusikallista sitruunahappoa puolen litraan vettä. Kaada liuos keittimen vesisäiliöön ja anna valua vedestä noin puolet.

Sammuta keitin ja jätä liuos vaikuttamaan puoleksi tunniksi. Kytke keitin päälle ja anna lopun veden valua kannuun. Huuhtele keitin keittämällä kannullinen vettä muutamaan kertaan.

Nautin osan keittämästäni kahvista myöhemmin kuin tuossa neuvotaan. En halua yhtenään uutta kahvia keittää, vain 30 minuutiksi kerrallaan. En pidä niin kauheana, vaikka maku kärsisikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla