Palju on korvannut tänä kesänä monen hyytävät luonnonvesiuinnit. Mutta oletko osannut ottaa paljusta parhaat irti?

Kylpytynnyrissä loikoilu on kaikenikäisten suosikkipuuhaa. Paljussa on kiva istua, jutella ja ihailla maisemia. Kylmässä järvessä pulahtamisen jälkeen on lämpimään paljuun palaaminen ihanaa.

Lue myös: 2 x pientä mökkiluksusta.

Noin 1500-litraisessa paljussa kylpyvesi lämpiää 40-asteiseksi. Jos kamiinan puut saa omasta metsästä, ei lämmityskulujakaan juuri ole. Monissa paljuissa vesi säilyy kannen alla lämpimänä pitkään: illalla lämmitetty vesi voi olla aamulla vielä 30-asteista.

Vaihda vesi ja pese

Jos vedestä ei ole pulaa, kannattaa kylpytynnyri täyttää joka kerta uudestaan. Lämpimälle kylpyvedelle voi keksiä jatkokäyttöä, joten sekään ei mene hukkaan. Vesi sopii hyvin karkeaan siivoamiseen, esimerkiksi ulkokalusteiden, terassin ja huussin pesuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpytynnyri kannattaa huuhdella joka käytön jälkeen vesiletkun paineella ja pestään pehmeällä harjalla. Pitkään paljussa lillivä vesi on melkoinen bakteeripesäke, jopa silloin, kun vesi silmämääräisesti arviotuna vaikuttaa kirkkaalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Materiaali vaikuttaa käyttöön

Kylpytynnyreitä valmistetaan monista materiaaleista.

– Nykyään suosituin on muovisisustainen tynnyri, joka on helppo pitää puhtaana. Se ei myöskään kuivuessaan kutistu ja vuoda. Alumiininen kylpytynnyri on kallein ja kestävin. Kokonaan puisten tynnyrien myynti on hiipunut, kertoo Kirami Oy:n projektimyyjän Vesa Haloila.

Toisenlainen näkökulma: Avantouintia Rovaniemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla