Vihdat on tehtävä ennen juhannusta, varsinkin jos haluaa tehdä niitä talven varalle.

Juhannusta ennen pitäisi myös päästä eroon monivuotisista rikkaruohoista, eli nujertaa niiden voimaa kitkemällä vihreät osat mahdollisimman tarkkaan pois. Siemenrikkaruohot alkavat kohta siementää urakalla, joten niiden haraaminen on myös työlistalla.

Suurin työ on kuitenkin vuorimäntyjen vuosikasvujen typistäminen. Tavallinen vuorimänty kasvattaa alkukesän aikana jopa 30 senttimetriä pitkän vuosikasvun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Juuri nyt on oikea aika napsaista palanen jokaisesta vuosikasvaimesta. Taimistot suosittelevat jopa poistamaan kokonaan keskimmäisen kasvun. Työtähän siinä on, mutta lopputulos on hieno. Kuvan vuorimänty on jo neljä vuotta vanha, mutta korkeutta sillä on vain noin 30 senttiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt alkaa olla viimeiset hetket kerätä kuusenkerkkiä. Ne sisältävät runsaasti hivenaineita, A- ja C-vitamiineja sekä antioksidantteja. Kerkistä voi keittää teetä tai puristaa mehua, niitä voi käyttää höyryhengityksessä ja virkistävänä kylpynä. Mainioita ohjeita löydät täältä: http://www.arktisetaromit.fi/fi/arktiset+aromit/ruokaohjeet/yrttiruokaohjeita+kotitalouksille/kuusenkerkka/

Vielä siis pari päivää töitä, sitten voi rojahtaa lepotuoliin nauttimaan keskikesän juhlasta ja valoisasta yöstä!

Sari

Sisältö jatkuu mainoksen alla