Jääkiekkovalmentaja Juhani ”Tami” Tamminen on luovuttanut keittiön valtikan vaimolleen Mari Tammiselle. Mutta on hänellä ruuasta painavia mielipiteitä ja omia suosikkireseptejä.

Meri antimineen on ollut Juhanille läheinen jo lapsuudesta asti.

– Isäni oli intohimoinen kalastaja läpi vuoden, ja meillä oli herkulliset kalaruoat. Olin jo pienenä mukana soutamassa, kun isä laski siimaa. Hän myös opetti minut perkaamaan ja savustamaan kalaa mökillä.

Tammisten mökki on Turun Haapaluodon saaressa, vain vartin matkan päästä kotoa. He asuvat siellä puolet vuodesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Siellä minunkin kokkaustaitoni pääsevät esille, sillä kaupungissa keittiön kuningatar on rouva Tamminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Elämänfilosofiani on, että tehdään sitä, missä ollaan hyviä. Vaimoni on aina ollut huippuruuanlaittaja, Juhani kehuu.

Niin tai näin, Tammisten keittiö suosii yhdessäoloa. Mari häärää keittiösaarekkeessa ja Juhanilla on kotitoimistonsa ruokapöydän ääressä.

  • Syntynyt 25.5.1950 Turussa, jossa asuu.
  • Valmentaja, luennoitsija, kirjailija ja jääkiekkokommentaattori.
  • Pelasi jääkiekkoilijana 227 A-maa­ottelua. Teki kaksi maalia 1971 ottelussa, jossa Suomi voitti ensimmäisen kerran Neuvostoliiton.

Juhani Tammisen parhaat reseptit

Raclette
4 annosta
600–800 g raclettejuustoa
Lisäksi
keitettyjä perunoita
hillosipuleita
pieniä etikkakurkkuja
kirsikkatomaatteja
herkkusieniä
sipulia
paprikaa
ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavuporoa
mauste- tai mustapippuria
1. Keitä kuoriperunat kypsiksi.
2. Leikkaa juusto 5 x 5 sentin viipaleiksi ja asettele viipaleet  tarjoiluvadille.
3. Viipaloi herkkusienet, sipulit ja paprikat sekä kylmäsavuporo. Laita lisukkeet tarjolle.
4. Kuumenna raclette-grilli pöydässä. Jokainen ruokailija voi paahtaa kasviksia ja lihaa parilalla ja sulattaa juustoviipaleita annosvuoassa. Sulatettu juusto kumotaan lohkottujen kuoriperunoiden ja kasvisten päälle lautaselle. Rouhaisu maustepippuria viimeistelee maun, mustapippurikin käy.

Anopin ruiskuha
4 annosta
600-800 g kuhafileetä
suolaa
valkopippuria
ruisjauhoja
nokare voita
tilliä
(ruokakermaa)
1. Suolaa fileet puolisen tuntia ennen paistamista. Pyyhi suola ennen kypsennystä ja pippuroi pinta kevyesti.
2. Kieritä fileet ruisjauhoissa ja paista ne voinokareessa paistinpannulla. Lisää loppuvaiheessa halutessasi loraus kermaa.
3. Tarjoa tillillä höystettynä, perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.


Ilmankos kaikissa kirjoissa on rasvatahroja,kun kyökissä niitä signeerataan ja paketoidaan lähetettäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla