ET-käsityöristeilyllä 27.–28.8. oli mukana 130 innokasta käsityön ystävää. Laivamatkan Tallinkin Silja Europalla Tallinnaan ja takaisin vietettiin puuhaten käsityöpajoissa. Risteilyllä valittiin myös Itämeren kaunein käsityö!

Laivan kokouskannelle saapui iloinen joukko käsitöiden harrastajia ennen kuin laiva oli irronut laiturista. ET-lehden ensimmäinen käsityöristeily alkoi tervetulotilaisuudessa.

Viidessä käsityöpajassa askarreltiin, ommeltiin, neulottiin ja tietysti juteltiin ahkerasti ja Itämeren kaunein käsityö -kilpailuun lukijamme toivat yli 50 työtä. Tallinnassa kolme bussia kuljetti tutustumaan ja ostoksille Novitan myymälään ja Karnaluksin käsityökauppaan.

Käsityöpajoissa vilskettä

Askartelu Amalian  Mira Ekonen ja Minna Ropponen opastivat kierrätyskorujen tekemistä kankaanpalasista ja pullonkorkeista. Korkki litistettiin, siihen liimattiin valokuva, joka lakattiin ja kiinnitettiin kankaasta tehdyn ruusukkeen päälle. Moni teki ”mitalin” lapsenlapsen kuvasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liisa Salmisen luotsaamassa Novitan pöydässä riitti innokkaita ihmisiä virkkaamassa tiskirättejä ja käteviä koreja.

Taito Pirkanmaan pajassa pääsi kokeilemaan ihanien paperiruusujen tekemistä Virve Pajusen ja Tarja Kähkösen kanssa. Kevyt paperinaruruusu sopii rintarossiksi, lahjapakkauksen koristeeksi tai ruusuista voi tehdä komean kranssin.

Coatsin Tuija Kossin puuhapajassa oli kaikenvärisiä vetoketjuja, joista pääsi ompelemaan näyttäviä rintakoruja.

Sinellin korttipajassa oli valtavasti ihania paperia ja erilaista korttimateriaalia, joista saattoi luodan ihan omanlaisensa kortin käyttämällä Big Shot -leikkuria. Tentte Nieminen ja Minna Kymäläinen auttoivat ideoinnissa. Katso Sinellin sivuilta videoita:

http://www.sinelli.fi/sinelli/pages/Videos

Tallinnassa vierailtiin Novitan tehtaanmyymälässä ja Karnaluks-käsityötarviketukussa.

Karnaluks on sellainen käsityötarvikkeiden aarrearkku, että jos sieltä ei löydä tarvitsemaansa, niin sitä ei ole missään.


Karnaluksin valikoimaa.

Karnaluksin vetoketjujen värivalikoima on huikea!

Itämeren kaunein on ristipistoliina

Ylivoimainen voittaja oli raisiolaisen Leena Salon taidokas ristipistoliina. Hän kertoo tehneensä työtä pitkään, sillä yhden lehden ompeleminen vie päivän aikaa. Liina on lahja tyttärelle.

 

Toiseksi tuli tamperelaisen Anita Ilosen hieno nypläystyö, joka oli pujotettu läpinäkyvän muovisen seinäkellon sisään. Siinä sitä voi ihailla päivittäin!


Kolmenneksi äänestettiin espoolaisen Eila Eskelisen värikylläinen sieniaiheinen tilkkutyö.

Voittaja saa Tallinkin de luxe -risteilylahjakortin ja kakkoselle ja kolmoselle lähetetään ET Klassikot - lukijoiden rakkaimmat reseptit -keittokirja.

Kiitos kaikille osallistujille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla