Kaunis lakanapitsiverho kesäkotiin syntyy vanhoista lakanapitseistä.

Koko: 250 x 142 cm
Tarvikkeet: 260 cm valkoista ohutta puuvillakangasta, lakanakangasta tai vastaavaa, leveys 150 cm. Ompelukone, lankaa, nuppineuloja ja sakset. Lisäksi vanhoista lakanoista revittyjä lakananpäätyjä pitseineen. Tässä on käytetty kolme pitsillistä kaitaletta, yksi käsin virkattu välipitsi ja nimikoitu tilkku vanhasta lakanasta.

Vinkki! Kaksipuolinen silitettävä liimaharso helpottaa kappaleiden yhdistämistä – voit silittää kankaat ensin paikoilleen ja ommella sitten.

1. Revi tai leikkaa molemmista verhokankaan pitkistä sivuista 3 cm kaitaleet hulpioineen pois. Näillä kaitaleilla verho reunustetaan lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Sommittele lakanapitsit verhokankaan päälle. Tässä vuoroteltiin valkoisia ja luonnonvalkoisia noin 20–26 cm levyisiä kaitaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Neulaa alin kaitale kankaaseen ja taita ylä- ja alareunaan 1 cm saumanvarat kankaan alle. Silitä liimaharso verhon ja lakanapalan väliin, jos haluat. Ompele reunoistaan yhteen verhoon.

4. Neulaa ja kiinnitä halutessasi liimaharsolla seuraava kaitale niin, että uuden kaitaleen alareuna peittää ensimmäisen kaitaleen yläreunan. Ompele yläreunasta, alareuna jää vapaaksi. Jatka näin haluttu määrä kerroksia ja ompele sitä mukaa. Jos haluat kiinnittää yksittäisiä tilkkuja, esimerkiksi nimikointeja tai pikkuliinoja, niin ompele ne ensin kaitaleeseen ja ompele kaitale sitten verhoon.

5. Ompele virkattu pitsikaitale ylimmäksi tai taita ylimmän lakanapalan reunaan käänne nurjalle, että saat yläreunan siistiksi.

6. Leikkaa lopuksi sivut siistiksi ja ompele aluksi revityt suikaleet verhon sivuille: aseta kankaiden risareunat tasan, suikale verhon oikeaa puolta vasten, ompele ja silitä varat nurjalle, tikkaa kaitaleen reunasta nurjalle. Verhon reunat jäävät nyt siististi
nauhan alle.

7. Ompele yläreunaan 2 x 4 cm päärme tai haluamasi levyinen päärme nurjalle.

 
Mallit ja ohjeet

Anne Sneck.

Ohje­tiedustelut: 0500 812 135 arkisin 9–15

Tiedustelut

Pentik puh. 0207 220 272 www.pentik.com
Vallila Interior puh. 020 776 7700 www.vallilainterior.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla