Ompele sohvan tai nojatuolin koristeeksi hauskat käpyaiheiset tyynyt. Voit myös huputtaa vanhat tyynyt uusilla päällisillä.
Muista myös tee itse -teeman arkisto: paljon käsitöitä ja askarreltavaa syksyn iltojen iloksi! Klikkaa tästä arkistoon.

Näin ompelet huopatyynyn

Koko: 38 x 38 cm.
Tarvikkeet: Beigeä askarteluhuopaa 40 cm x 1 m ja mustaa 40 x 40 cm. Lisäksi ompelulankaa.

Tee näin: Leikkaa tyynynpäällistä varten 40 x 80 cm beigeä huopaa. Leikkaa lopusta beigestä suomuiksi noin 7 x 6 cm:n paloja ja pyöristä toinen pääty.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leikkaa noin 20 beigeä ja 20 mustaa suomua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ompele tumma ja vaalea pala kaarevasta reunasta yhteen 0,5 cm:n saumanvaralla ja käännä. Sommittele suomut puolikaaren muotoon. ensin 7 suomua kaareen, sitten 5 näiden päälle vähän limittäin, sitten 5, 2 ja 1 niin, että viimeinen suomu tulee sivusauman kohdalle. Kiinnitä alin kerros nuppineuloilla ja ompele reunasta koneompeleella kiinni kankaaseen. Ompele samoin seuraava 5 suomun kerros ja jatka samaan tapaan.

Taita tyynypala oikeat puolet vastakkain ja ompele kolmelta sivulta yhteen. Käännä, pujota tyyny ja ompele täyttöaukko käsin.

Näin ompelet tupsutyynyn

Koko: noin 27 x 45 cm tai omaan
tyynyysi sopiva.
Tarvikkeet: 30 cm villakangasta, ompelulankaa ja tupsuja varten noin 100 g villalankaa.

Tee näin: Taita pahvista noin 10 x 10 cm:n pohja ja kieputa lankaa noin 40 kierrosta pahvin ympäri. Leikkaa langat sivuista ja solmi keskeltä nipuksi, jätä 15 cm pitkät langat, joilla tupsut solmitaan tyynyyn. Leikkaa tupsu palloksi. Valmista näin 12 tupsua.

Ompele tyyny. Leikkaa kankaasta 2 palaa kooltaan 30 x 47 cm tai omaan tyynyysi sopivat kappaleet. Jätä 1,5 cm:n saumanvarat kaikille sivuille.
Aseta kankaat oikeat puolet vastakkain, reunat tasan, ja ompele yhteen 1,5 cm:n saumavaralla lyhyiltä sivuilta ja toiselta pitkältä sivulta, käännä oikeinpäin. Solmi tupsut tyynyn lyhyille sivuille, vedä langat parsinneulalla nurjalle ja solmi umpisolmuun, 6 tupsua kummallekin sivulle tasavälein.

Pujota sisätyyny ja ompele täyttöaukko käsin.

Näin ompelet tyynyhupun

Koko: 40 x 60 cm tai omaan tyynyysi sopiva.
Tarvikkeet: 50 cm Käpy-kangasta, esimerkiksi Vallila Interior, ja ompelulankaa.

Tee näin: Taita kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja ompele sivut yhteen. Taita avoimeen reunaan 2 x 4 cm:n päärme nurjalle tai niin, että päällinen on 4 cm pidempi kuin tyynyn pituus, silitä ja kiinnitä päärme nuppineuloilla.

Ompele kaksi solmimisnauhaa. Leikkaa kankaasta 2 palaa kooltaan 7 x 40 cm. Taita nauhat pitkittäin kaksinkerroin, oikea puoli päälle, ja taita kaikilta reunoilta 1 cm:n saumanvarat nauhan sisälle, silitä ja neulaa reunat yhteen nuppineuloilla.

Ompele nauhojen reunasta. Pujota nauhan toinen pää tyynyaukon päärmeeseen keskelle sivua, molemmille sivuille samaan kohtaan. Ompele päärmeen reunasta, nauhat kiinnittyvät samalla. Käännä huppu oikeinpäin, silitä ja pujota tyyny. 

Ohjetiedustelut

Anne Sneck 0500 812 135, arkisin 9 – 15.

Sisältö jatkuu mainoksen alla