Valmis mausteseos saa tutunkin ruoan maistumaan eksoottiselta, aurinkoisen yrttiseltä tai räväkän tuliselta – vaihtoehtoja on!

SUOLATTOMIA SEOKSIA

myllyissä on esimerkiksi à la Meira -sarjassa: Aurinkoinen Provence on klassinen sekoitus mm. yrttejä, pippureita ja karhunlaukkaa, sopivaa liha- ja linturuoille. Kuuma Etelä-Amerikka -seoksen chili, valkosipuli ja korianteri maustavat myös kasvikset.

SUOLATON PERUSMAUSTE

myllyssä on useimmiten pippuri. Meiran sitruunapippurissa ei ole suolaa, vaan lisätehona on sitruunankuorta.
Santa Marian Extra Fine -sarjan kokonaiset valkopippurit, White Pepper, ovat hyvälaatuisia ja kauniin vaaleita. Viiden pippurin sekoitus, Five Pepper, on sopusointuinen.

EKSOTIIKKAA JA SUOLAA

myllystä tarjoaa Extra Fine -sarjan Roasted Cumin & Pepper. Siinä on mm. paahdettua juustokuminaa, pippureita ja inkivääriä, ja suolaa on 29 prosenttia. Itämäinen maku sopii vaaleille lihoille, kaloille ja kasviksille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

MAUSTESEOS PURKISSA

on hyvä ratkaisu, jos ei halua tai voi käyttää maustemyllyä.
Inkiväärin makuinen teriyakiseos kuuluu more. by santa maria -sarjaan. Lisämakuna on mm. seesaminsiemeniä ja chiliä, suolaa on 20 prosenttia. Mainio liha-,  kala- ja vokkiruokiin.
Vaaleille lihoille, kalalle ja salaatteihin tuo makua lime & mint -seos. Potkuna on hitunen jalapenoa, suolaa on 20 prosenttia. Sarjan muut kiintoisat: orange pepper, cacao & chili ja wasabi & sesame.
Nomu on etelä-afrikkalainen sekoitus, jossa on mm. paprikaa, pippureita, juustokuminaa, sahramia ja kanelia, suolaa on 11 prosenttia. Makua vaikkapa paellaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

MAUSTEET PUSSISTA

lohkoperunoille tarjoaa Meiran Perunakuorrute. Viisi makua: intialainen, meksikolainen, yrttinen, tulinen ja valkosipuli. Suolaa on 11–18 prosenttia.
Santa Marian TexMex-sarjassa on kolme uutuutta: yrttinen Mexican Garden lampaanlihalle, Fish Taco spice mix kaloille,
Explosion jauhelihan kumppaniksi. Suolaa 15 prosenttia.

Kirjatietoa mausteista

saa mainiosti Kirsi-Marja Häyrinen-Beschlossin ja Sanna Pelliccionin teoksesta Mausteiden matkassa (Multi­kustannus), noin 32 e. Kirja esittelee tutuimmat mausteet, kertoo historiaa ja tarinoita, antaa ruokaohjeita. Kleopatra kuulemma käytti sahramista valmistettuja meikkejä ja
parfyymejä.

<ET keskustelu "ruoka" />

Sisältö jatkuu mainoksen alla