12 kpl
2 pientä munakoisoa 150 g saksanpähkinöitä 1–2 valkosipulinkynttä 1 ruukku korianteria 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1–2 rkl kuumaa vettä
Paistamiseen 4 rkl auringonkukkaöljyä

Viipaloi munakoisot pituussuunnassa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa. Anna kitkerän nesteen tihkua munakoisoista puolisen tuntia.

Jauha sillä välin pähkinät tehosekoittimessa hienoksi. Anna koneen käydä niin kauan, että pähkinöistä irtoaa öljyä ja massa muuttuu kosteaksi. Purista massaan valkosipulia ja hienonna joukkoon korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan kiehuvan kuumaa vettä tilkka kerrallaan, kunnes massa ohentuu ja muuttuu vaaleaksi.

Purista munakoisoista neste ja kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Paista munakoisoviipaleet kullanruskeiksi ja pehmeiksi, noin 5 minuuttia molemmin puolin. Mausta pippurilla ja siirrä lautaselle jäähtymään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Levitä hieman pähkinätahnaa munakoisoviipaleelle, taita viipaleet ja levitä vielä teelusikallinen tahnaa päälle. Jatka samaan tapaan kaikki viipaleet.
Pinoa munakoisot lautaselle tai säilytysrasiaan, valuta päälle tilkka öljyä ja pane jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla