Kalakeittoon sopivat esimerkisi kuha, siika, ahven ja kirjolohi.

4 annosta

500 g kalafileetä, esim. kuhaa, siikaa, ahventa, kirjolohta
4–5 perunaa
2 porkkanaa
pala fenkolia
½ purjoa
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota tai 3 rkl kalafondia
2 rkl tomaattipyreetä
½ appelsiinin mehu
6 kokonaista valkopippuria
1 maustekurkku
tilliä

  • Poista kalafileistä nahka ja ruodot. Kuutioi kala.
  • Kuori ja lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Huuhtele halkaistu purjo ja fenkolipala. Viipaloi purjo ja kuutioi fenkoli pieniksi paloiksi.
  • Kuumenna kalaliemi ja hauduta kasviksia ja mausteita liemessä 20 minuuttia. Lisää lopuksi kalapalat ja kuumenna keittoa 5 minuuttia.
  • Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä ennen tarjoilua kuutioitu maustekurkku ja reilusti silputtua tilliä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla