1 kesäkurpitsa1 pieni sipuli2–3 valkosipulinkynttä3 tuoretta timjaminoksaa3 rkl öljyä½ tl suolaa, mustapippuria½ sitruunan mehu1 tlk (400 g) kikherneitä100 g yrteillä maustettua tuorejuustoa
Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja sipulit lohkoiksi. Muserra timjaminoksia veitsellä, jotta maku irtoaa paremmin. Hauduta
ainekset öljyssä pehmeiksi.
Jäähdytä, ota timjamit pois.
Valuta kikherneet.
Kumoa herneet ja kasvisseos monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Soseuta ja lisää suolaa, pippuria, sitruunanmehua ja tuorejuustoa. Maistele ja mausta mieleiseksesi.
Tarjoa tahna salaatinlehdillä, leivän päällä, tacojen tai maissilastujen seurana tai lettujen täytteenä.