
Hienon makuinen korvasieni juhlistaa keväisen risoton. Tässä myös ohjeet korvasienten käsittelyyn.
Korvasieni-nokkosrisotto
Annos 4–6:lle
1 dl ryöpättyjä nokkosia
2 dl hienonnettuja ryöpättyjä korvasieniä
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
6–8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
suolaa
- Esivalmistele tuoreet nokkoset ja korvasienet. Harjaa sienistä hiekka ja leikkaa tyvi ja halkaise, käsittele tuoreet sienet alla olevan ohjeen mukaisesti.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja risottoriisi kuullottumaan muutamaksi minuutiksi.
- Lisää viini sekä nokkoset ja korvasienet.
- Kun viini on imeytynyt, kaada joukkoon kuumaa kanalientä vähän kerrassaan imeytymään. Riisi saa jäädä hieman napakaksi ja risotto kosteaksi.
- Sekoita juuri ennen tarjoilua risoton joukkoon parmesaaniraaste.
- Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
Näin käsittelet korvasienet
Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.
Myös kuivatut korvasienet on liotettava ennen keittämistä. Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin.
Korvasienten liotus- tai keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.