Hienon makuinen korvasieni juhlistaa keväisen risoton. Tässä myös ohjeet korvasienten käsittelyyn.

Korvasieni-nokkosrisotto

Annos 4–6:lle

1 dl ryöpättyjä nokkosia

2 dl hienonnettuja ryöpättyjä korvasieniä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 sipuli

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 rkl oliiviöljyä

4 dl risottoriisiä

2 dl valkoviiniä

6–8 dl vettä

1 kanaliemikuutio

2 dl parmesaaniraastetta

mustapippuria

suolaa

  • Esivalmistele tuoreet nokkoset ja korvasienet. Harjaa sienistä hiekka ja leikkaa tyvi ja halkaise, käsittele tuoreet sienet alla olevan ohjeen mukaisesti.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja risottoriisi kuullottumaan muutamaksi minuutiksi.
  • Lisää viini sekä nokkoset ja korvasienet.
  • Kun viini on imeytynyt, kaada joukkoon kuumaa kanalientä vähän kerrassaan imeytymään. Riisi saa jäädä hieman napakaksi ja risotto kosteaksi.
  • Sekoita juuri ennen tarjoilua risoton joukkoon parmesaaniraaste.
  • Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.

Näin käsittelet korvasienet
Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.
Myös kuivatut korvasienet on liotettava ennen keittämistä. Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin.
Korvasienten liotus- tai keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla